Mosolygós arcok, nagyszerű dalok

2019.08.10. 21:45
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. augusztus 10. (szombat)
Budapest Bár koncert a Zichy színpadon. Galéria

 
 
 
 
 
 
A Budapest Bár nyitotta a könnyűzenei koncertek sorát a Székesfehérvári Királyi Napokon. A Zichy ligeti színpad előtti lelátó megtelt, és a Hotel Magyar Király előtti téren is „telt ház” volt. 

A Budapest Bár a szívbemarkoló és szívderítő dalok cigányzenei feldolgozásaival vált Magyarország egyik legnépszerűbb zenekarává. Az együttes varázslatos vonzerejét a kitűnő zenészeknek és a magyar rockzene kultikus énekeseinek köszönheti. A Székesfehérvári Királyi Napokon a Budapest Bár Farkas Róbert vezetésével lépett fel. A közönség hallhatta Behumi Dórit, Németh Jucit, Frenket és Keleti Andrást is. A Budapest Bár védjegyévé vált egyedi stílus gyökerei az 1920–30-as évekbeli, budapesti kávéházak világáig nyúlik vissza. Az ismert és kedvelt dalokat cigányzenei alapokon, jazz, pop, rock, klezmer és számos zenei műfaji elemmel ötvözve értelmezik újra – ezzel megteremtve egy új zenei irányzat, a gypsy lounge alapjait.

A Székesfehérvári Királyi Napok kihagyhatatlan programja a könnyűzenei koncertek sora. A Zichy színpadon további izgalmas kínálattal várják a zenerajongókat. Augusztus 16-án, pénteken 19.30 órától operett- és musical slágereket hallhat a közönség Füredi Nikolett, Kocsis Dénes, Serbán Attila és Simon Boglárka előadásában. Augusztus 17-én, szombaton 19.30 órakor Rúzsa Magdi lép színpadra, majd augusztus 18-án, vasárnap 19.30 órakor a Blahalouisiana és az Alba Regia Szimfonikus Zenekar koncertjére várják az érdeklődőket.

A koncerten készült fotók letölthetőek a Galériából.


fotó: Simon Erika

 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Január
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
5
10
19
  
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.