Szeméthegyek és kéregetők helyett legyenek tiszta, nyugodt körülmények!

2019.08.12. 12:33
SAJTÓKÖZLEMÉNYEK - 2019. augusztus 12. (hétfő) 
Képviselői kezdeményezés: tárgyalások a Palotavárosban kialakult helyzetről.     Galéria  
 
 
 
 
 
Megkezdődtek a képviselői egyeztetések annak érdekében, hogy felszámolják az áldatlan állapotokat a Palotai út és a Kelemen Béla utca sarkán található áruháznál. Az épület melletti padok környékén nagyon sok a szemét – köztük az italos üveg –, a lakók és a vásárlók pedig arra panaszkodnak, hogy kéregető egyének zavarják őket, többször meglehetősen agresszíven. Viza Attila önkormányzati képviselő tárgyalásokat kezdeményezett az áruházzal azért, hogy minél előbb megszüntessék a problémát.

Közvetlenül az áruház parkolója mellett négy pad szolgálná a megpihenni vágyókat az árnyas fák alatt, egy ideje azonban rendezetlen körülmények uralkodnak a területen. A környék tele van eldobott italos üvegekkel, szilánkokkal, csikkekkel, műanyag palackokkal és poharakkal. A padokon idejüket töltő személyek gyakran zaklatják a lakókat, a lámpánál várakozó autósokat, kéregetnek az áruház vásárlóitól, többször meglehetősen tolakodó, agresszív módon. A terület május óta tartozik Viza Attila palotavárosi önkormányzati képviselőhöz, aki sajtótájékoztatón jelentette be, hogy megkezdte az egyeztetéseket a nagyáruházzal a padok felszámolása, és a helyzet rendezése érdekében.

„Májusban csatolták hozzá a palotavárosi 8. számú választókörzethez a problémával fertőzött területet, innentől kezdve lett kompetenciám, hogy intézkedjek az ügyben. Első lépésként megkerestem az áruház területi képviselőjét, és arra kértem, hogy beszéljük meg azokat az operatív intézkedéseket, melyekkel felszámolhatjuk a problémát.”
– fogalmazott Viza Attila.

A képviselő elmondta: előzőleg már egyeztetett a rendőrséggel, a közterület-felügyelőkkel és a polgárőrséggel, hogy fokozottan figyeljenek a Kelemen Béla utca melletti padokra. Lakossági jelzés alapján ugyan javult, de nem szűnt meg a probléma. A közhasználatra átadott magánterület az áruház tulajdonában van, így a takarítás kötelessége és a padok felszámolásának joga az üzlethez tartozik, ezért volt szükség a párbeszéd kezdeményezésére. Nyilvánvaló, hogy a helyzet rendezése az áruház és a vásárlók érdekeit is szolgálja.

Viza Attila arról is szólt, tisztában vannak azzal, hogy a padok használatához mindenkinek joga van, az ülő alkalmatosságok felszámolása nem mindenkinek jelent jót, azonban a jelenlegi helyzetben ez tűnik a lehető legjobb megoldásnak. Ugyanakkor a jelenség nem csak Székesfehérvárra jellemző, hiszen más nagyvásárokban, és más áruházak közelében is tapasztalható. Remélhetőleg a Palotai út és a Kelemen Béla utca sarkán rövid időn belül megszűnik a probléma.

A kapcsolódó fotók letölthetőek a Galériából.


 

Szöveg: Havasi Tímea

Fotó: Molnár Artúr

 

 

 

 

 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 November
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
    
2
 
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.