Királyi Játéktér

2019.08.12. 14:44
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. augusztus 12. (hétfő)
Macedón és kolumbiai zene és tánc a Fő utcán. Galéria
 
 
 
 
 
 
Három napon át délelőttönként a Mátyás király-emlékmű előtt számítanak a táncolni, játszani vágyókra a nemzetközi néptáncfesztivál vendégei. A rögtönzött szabadtéri játszótéren ma ügyességi és eszközös gyermekjátékokat ismerhettek meg és próbálhatnak ki azok, akik bekapcsolódtak a macedón és a kolumbiai csoportok zenés foglalkozásaiba. A jókedvű táncosok vidáman tanították az aprólábú érdeklődőket és bátor szüleiket nemzetük táncaira, játékaira.


A vasárnap esti megnyitót követően három napon át ismerkedhetnek az érdeklődők a XXIV. Nemzetközi Néptáncfesztiválra érkezett nemzetek kultúrájával. A tánccsoportok kézműves foglalkozásokkal, térzenével, táncházzal készülnek, esténként pedig a Zichy színpadon lépnek fel.

Kedden a török, kanadai és indonéz táncosok részvételével folytatódik a program a Mátyás király-emlékműnél.

A helyszínen készült képek letölthetőek a Galériából.
 

fotó: Simon Erika

 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 December
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
      
16
21
22
23
24
25
26
27
28
29
31
     
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.