„Kicsi nékem ez a ház…”

2019.08.12. 17:33
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. augusztus 12. (hétfő)
Királyi Gyermekjátszót tartott Kanada, Brazília és Tajvan
 
 
 
 

A pezsgő felvonulások, a táncegyüttesek Zichy ligeti bemutatkozó műsorai és a nemzetközi folkestek mellett a gyermekprogramok is elmaradhatatlan részét képezik a Székesfehérvári Királyi Napok keretében rendezett Nemzetközi Néptáncfesztiválnak. Három napon át kora délutánonként a Táncházba várják a táncolni, játszani vágyó gyerekeket és családjaikat a vendégegyüttesek. A mai Királyi Gyermekjátszóban a gyerekek Kanada, Brazília és Tajvan lendületes kultúrájával ismerkedhettek meg. A jókedvű táncosok vidáman tanították az „aprónépet” és bátor szüleiket nemzetük táncaira, játékaira.
 
 
A fergeteges vasárnap esti nyitógála után egészen augusztus 15-ig, csütörtökig folytatódnak a XXIV. Királyi Napok Nemzetközi Néptáncfesztivál programjai. Ma délelőtt már bekapcsolódhatott a közönség a Királyi Játéktér rögtönzött szabadtéri zenés foglalkozásaiba, ahol a macedón és a kolumbiai csoport várta az érdeklődőket.
 
 
A délutáni programdömping a Táncházban folytatódott, ahol a Kanadából, a Brazíliából és a Tajvanról érkezett néptánccsoportok tanították meg táncaikat a kicsiknek a Királyi Gyermekjátszóban.
 
Kedden a szlovák és a kolumbiai csoportok várják a legkisebbeket a Malom utcában.
 
 
 
 
A helyszínen készült örömteli képek letölthetők a Galériából.
 
 
 
 
 
 
 
Szöveg: Torma Kinga Regina
Fotó: Molnár Artúr
 
 
 
 
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 December
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
      
16
21
22
23
24
25
26
27
28
29
31
     
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.