Megújult a Családok ligete

2019.08.13. 13:40
SAJTÓKÖZLEMÉNY  - 2019. augusztus 13. (kedd)
Új játszóvár, árnyas homokozó, krétatábla a védett platánok alatt. Galéria
 
 
 
 
 
 
Átépítették, bővítették és új játszóeszközöket telepítettek a Bátky Zsigmond utcai játszótérre. A Családok ligetét mintegy tízmillió forint értékben újította fel saját költségvetésből a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. A keddi átadáson a gyerekek nagy örömmel vették birtokba az új játszóteret és azt a két táblát, amelyet krétarajzaikkal színesíthetnek mostantól.


Hosszú évek óta gondot okozott a Bátky Zsigmond utcai játszótéren a platánok gyökérzete, amely tönkretette a térkövet és az ütéscsillapító felületeket. Az ott élők jelzésére Viza Attila önkormányzati képviselő a Városgondnokság szakembereivel közösen keresett megoldást. A cél az volt, hogy a 30-35 éves, egészséges platánfák továbbra is hűs árnyat adjanak. Ezért a teret áttervezték, az eszközöket felújították és új helyre telepítették. Az elvégzett munkákról sajtótájékoztató keretében számoltak be kedden a helyszínen.

„Az egyik legnagyobb és legsűrűbben lakott városrésze Székesfehérvárnak Palotaváros. Az itt élők számára is nagyon fontos a közösségi terek, zöldfelületek, sportolásra alkalmas helyek, játszóterek fejlesztése. A Családok ligetében az átépítés után egy nagyon szép környezet várja a családokat, a gyerekeket.” – mondta Székesfehérvár polgármestere. Dr. Cser-Palkovics András hozzátette, kb. 10 millió forintos beruházás során az új játszóeszközök mellett padokat és asztalokat helyeztek ki a gyermekek számára, valamint bővült a játéktér is. A homokozó feletti árnyékolás lehetővé teszi, hogy minden időben lehessen használni. A polgármester hozzátette, a Széna téren és a Fáy lakótelepen is hamarosan megkezdődik a játszóterek fejlesztése. Dr. Cser-Palkovics András kiemelte: „A Palotavárosiak életében – reményeink szerint – fontos nap lesz a péntek. Reméljük, hogy eredményesen tudjuk a közgyűlésen lezárni azt a közbeszerzési eljárást, amely már a Palotavárosi tavaknál tervezett – játszótereket is magába foglaló – sportkomplexum megvalósítását jelenti. Emellett a városrészek játszótereinek, közösségi tereinek fejlesztése továbbra is folytatódik.” – tette hozzá.

„Bár a beruházás kicsit hosszabb ideig tartott, de megérte a várakozást, hiszen nemcsak egy megújult játszótér várja a családokat, hanem úgy sikerült megvalósítani a beruházást, hogy megóvtuk az árnyat adó 30-35 éves fákat. Újdonság az a két krétatábla, amelyet kihelyeztünk, és nagy örömmel vették birtokba a gyerekek.” – hangsúlyozta Viza Attila. A terület önkormányzati képviselője hozzátette, a játszótérfejlesztések folytatódnak a városrészben.

Bozai István városgondnok tájékoztatása szerint, a Városgondnokság szakembereinek munkájával, saját beruházásban valósult meg a játszótér felújítása. Szekeresné Kovács Ildikó városkarbantartás-vezető hozzátette, a játszótéren a térkő és a füves területek aránya is megváltozott. Kihelyeztek egy nagyon izgalmas, sokfunkciós játszóvárat gumi ütéscsillapító felülettel, valamint a homokozó fölé napvitorla árnyékolást helyeztek el. A gyerekeknek kis pad-asztal garnitúrákat is készítettek.

A helyszínen készült fotók letölthetőek a Galériából.

fotó: Bácskai Gergely

 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 December
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
      
16
21
22
23
24
25
26
27
28
29
31
     
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.