3 kontinens, 5 nemzet, számos dallam és millió tánclépés

2019.08.13. 21:13
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. augusztus 13. (kedd)
Térzene és gálaműsor a Királyi Napokon
 
 
 
 
 
A XXIV. Királyi Napok Nemzetközi Néptáncfesztivál harmadik délutánján is számítottak a zene szerelmeseire: a szlovákiai és a kolumbiai együttesek zenélték be a Mátyás király-emlékmű előtti teret. Este a Zichy liget színpadán pedig a kanadai, az indonéziai és a török csoportok mutatkoztak be.
 
Örömzenétől és énekszótól volt hangos ma is a Belváros, ugyanis a XXIV. Nemzetközi Néptáncfesztivál napközben szokásos Térzenei programján a szlovák és a kolumbiai zenekarok mutatkoztak be. Az olykor ismerős dallamokat játszó szlovákiai zenészekhez csatlakoztak a táncegyüttesük nőtagjai is, akik énekszóval hívták a kedves nézőket táncba. Szomszédaink után vérpezsdítő dél-amerikai csendültek fel a Mátyás király-emlékmű előtti téren. A kolumbiai csoport rögtön fieszta hangulatot varázsolt.
 
A hangulatos este nem ért véget a térzenével: a programok a Zichy-színpadon folytatódtak, ahol először a kanadai Québecből érkezett csoport gálaműsorát, majd az indonéz csoport műsorát, végül pedig a török csoportot láthatta a lelkes közönség, akik ezúttal is zsúfolásig megtöltötték a nézőteret.
 
 
A Térzene alkalmával készült képek letölthetők a Galériából.
 
A Zichy-színpadnál készült képek letölthetők a Galériából.
 
 
 
 
 
 
Szöveg: Torma Kinga Regina
Fotó: Molnár Artúr
 
 
 
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 December
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
      
16
21
22
23
24
25
26
27
28
29
31
     
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.