Fergeteges Folkest a Táncházban

2019.08.13. 22:50
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. augusztus 13. (kedd)
 
 
 

A Királyi Napok Nemzetközi Néptáncfesztivál programjai nem érnek véget a Zichy-színpadon: esténként a Táncház nagytermébe és hangulatos udvarára várják a nemzetek táncai, zenéje és ízei iránt érdeklődőket. Ma este Tajvan, Macedónia és Brazília volt a különleges hangulatú est házigazdája.
 
 
Hogy milyen hangszer is a jehu vagy hogyan kell egy tökéletes, kecses tajvani pávát megformálni, azt mind testközelből ismerhette meg ma este a Táncház közönsége, hiszen a keddi Folkest első házigazdája a messzi keletről érkezett Youth Taipei Dance Theater csoportja volt. A leginkább fiatal lányokból álló együttes hagyományos és kortárs táncaiba örömmel vonta be a közönséget is.
 
A nyugodt dallamok, lágy és kecses mozdulatok után a macedón táncosok csavarták fel az est fordulatszámát, amelyen a brazil együttes még fordított egyet, és elhozta a karnevált a hajdani koronázóvárosba.
 
A szerdai Folkest házigazdája Kanada és Kolumbia együttesei mellett a Besh o droM együttes lesz.
 
 
 
 
 
Az esten készült képek letölthetők a Galériából.
 
 
 
 
 
Szöveg: Torma Kinga Regina
Fotó: Molnár Artúr
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 December
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
      
16
21
22
23
24
25
26
27
28
29
31
     
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.