Bye Summer! 2019

2019.08.22. 18:16
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. augusztus 22. (csütörtök)
Neoton koncerttel és YouTuber találkozóval búcsúzik a nyár Székesfehérváron.     Galéria  
 
 
 
 
 
A Bye Summer! programmal ér véget Székesfehérvár nyári kulturális rendezvénysorozata. A nyárzáró, tanévindító esemény idén két napon kínál látni- és hallanivalót: a Neoton Família Sztárjainak koncertje után az első fehérvári videós napon a legkedveltebb tartalomszolgáltatókkal találkozhat a közönség a Zichy-színpadon. A rendezvényről a helyszínen tartottak sajtótájékoztatót.

A Bye Summer! programot tavaly rendezték meg először a városban, nagy sikerrel. A tanév indulása előtt ebben az évben „bővített kiadással” jelentkezik a rendezvény.  Elsőként egy legendás csapat, a Neoton Família Sztárjai produkció érkezik a Zichy-színpadra: augusztus 29-én, csütörtökön 19.30 órakor kezdődik a koncert, amelyen az idősebb és a fiatalabb korosztály által is ismert és kedvelt dalok hangoznak el. A évről évre megújuló produkciót 2005 óta hallhatja a közönség, a műsorban jól ismert, nagy slágerek szólalnak meg áthangszerelve.

Augusztus 31-én, szombaton 12 és 19 óra között az első fehérvári videós napra, YouTuber találkozóra várják a közönséget szórakoztató programokkal, színpadi beszélgetésekkel, sport/gaming bemutatókkal, tematikus kvízjátékokkal. A legkedveltebb, már itthon is több százezres rajongó táborral bíró vídeósok – akik természetesen a Facebook-on, az Instagramon is jelen vannak – a fiatalok körében legalább olyan sztárok, mint az idősebb korosztály számára például a színészek, ezért is szerveznek most Székesfehérváron olyan alkalmat, ahol személyesen is lehet velük találkozni, beszélgetni, közös fotót készíteni.

„Székesfehérváron nagyon szép, sok embert megmozgató programok jellemezték a nyarat. Rengeteg mosolygós, vidám résztvevővel találkozhattunk korosztálytól függetlenül. A Hello nyár!-ral indítottunk, de tudtuk, hogy ennek az időszaknak is egyszer a végéhez érünk, bár a diákoknak még bő egy hetük van a pihenésre. Tavaly indult el az a kezdeményezés, mellyel elbúcsúzunk a nyártól.  Mindenkit nagy szeretettel várunk jövő héten a Zichy ligethez!” – hangsúlyozta a beharangozó sajtótájékoztatón dr. Cser-Palkovics András polgármester. Kiemelte, hogy a Neoton együttes biztosan jó hangulatot teremt majd, és rengeteg ember eljön, ha az időjárás is megengedi. A fiatalok körében népszerű videókra és videomegosztókra pedig nagyon nagy az igény, ezért indítják el a youtuber fesztivált Székesfehérváron.

Az elmúlt években sok jelzést kaptunk arra vonatkozóan, hogy régen volt a Neoton koncerthez hasonló Székesfehérváron. Valóban hatalmas érdeklődés mutatkozik a fellépés iránt.” – emelte ki Mészáros Attila alpolgármester.

Arról is szólt, hogy jövő szombati videós nap megszervezéséhez egy hazai „játékos”, a fehérvári származású Apple Pie közreműködését kérték. A rendezvény központi témáját a sport és a technikai eszközök adják. A találkozó vendége lesz például Nessaj, akinek a számítógépes játékok tesztelése és végigjátszása a területe, de érkezik Radics Peti is, akit szinkronparódiái miatt követnek majdnem 700 ezren. A Culturegeeks szórakoztató, ismeretterjesztő témákat dolgoz fel, Csivettkától többek között smink- és divatötletek leshetnek el az érdeklődők, Apple Pie a technika világában mozog otthonosan, a Broadtest három alkotójától filmajánlókat, videós tippeket, techbemutatókat láthatnak a követők. Simonffy Péter youtube-os bemutatkozójában azt írja magáról, szereti a jó történeteket, Carnor csatornáján animációkban megfogalmazott sztorik jelennek meg, Zsomac pedig a mobiljátékok iránt érdeklődők számára vonzó személyiség. Bazska NBA szakértő, a Freestyle foci csatornáján tippeket, trükköket tanulhatnak az érdeklődők.

Mészáros Attila arról is beszámolt, hogy a rendezvények kapcsán ismét forgalomkorlátozásokat vezetnek be. A csütörtöki koncert idején a Mátyás király körút és a Várkörút sarkán dupla zárás lesz annak érdekében, hogy a szórakozni vágyók még nagyobb biztonságban érezzék magukat. Jövő pénteken a körutat újranyitják, majd szombaton ismét lezárják a youtber találkozó idejére. Kérik az közlekedők megértését és türelmét.

Székesfehérvár Önkormányzata szeretettel vár minden kedves érdeklődőt a Bye Summer! nyárzáró rendezvény programjaira!

A kapcsolódó fotók letölthetőek a Galériából.

 

–  Vége

Szöveg:
Havasi Tímea (ÖKK)
és
Fehérvári Programszervező Kft.


Fotó: Molnár Artúr
 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2023 December
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
       
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.