Önkéntesek szerveztek környezetszépítő akciót a Hosszúsétatéri Óvodánál

2019.08.28. 16:41
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. augusztus 28. (szerda) 
Kerítésfestés, kertépítés, új biciklitároló-építés az iGenerációért Egyesület kezdeményezésére.    Galéria
 
 
 
 
 
Régóta óhajtott környezetszépítő akciót tartottak ma a Hosszúsétatéri Óvodában, az iGenerációért Egyesület kezdeményezésére. Önkéntesek, szülők és munkatársak szépítették az intézményt, többek között lefestették az óvoda csaknem 300 méter hosszú kerítését és kialakították egy új biciklitároló helyét. A kezdeményezéshez Mészáros Attila alpolgármester, önkormányzati képviselő is csatlakozott.

Az iGenerációért Egyesület azért alakult, hogy a testi-lelki egészséget előtérbe helyező, tudatosan megszervezett programokkal segítséget nyújtson a felnövekvő generációknak. A cél, hogy a fiatalok ne legyenek függőek az online világtól, az okostelefonoktól, helyette töltsenek minél több időt közösségben, aktív cselekvéssel, és éljenek egészségesebb, kiegyensúlyozottabb életet. A szervezet megkereste a Hosszúsétatéri Óvodát, és felajánlotta közreműködését az udvar megszépítésére.

A munka már délelőtt elkezdődött a szülők és a munkatársak közreműködésével, a szervezet önkéntesei délután érkeztek az intézményhez. Drótkefével megtisztították, majd újrafestik az intézményt körbevevő, 280 méter hosszú kerítést, a kopottas sárga színt ugyancsak sárga, de tiszta, intenzív árnyalat váltotta fel. Az Orinoco Kft. felajánlásának köszönhetően egy régi medence helyére kiskert épült, valamint előkészítették a helyet egy 20 állásos biciklitárolónak, ahol biztonságban lesznek a gyerekek járművei.

Mészáros Attila alpolgármester, önkormányzati képviselő köszönetét fejezte ki az iGenerációért  Egyesületnek és minden önkéntesnek, hogy vállalták a feladatot. Hangsúlyozta, hogy a városi óvodákban tapasztalható komoly szakmai színvonal mellett fontosak a külső körülmények, a környezet is. Örvendetes, hogy jövő héten már egy megújult intézménybe érkezhetnek az óvodások.

Pletser Ádám, az egyesület elnöke arról beszélt, hogy a környezetükben nagyon sok feladatot látnak, sokan azonban csak „sírnak”, hogy ezt és azt meg kellene csinálni, vagy az Önkormányzatra hárítják a felelősséget. Ők azt tekintik a legfőbb feladatuknak, hogy ha van erejük és hitük, akkor összefogjanak és megcsinálják, amit kell. A Hosszúsétatéri Óvoda kapcsán megvalósult összefogást jó kezdetnek tekintik, melyből igyekeznek hagyományt teremteni, és már keresik is a következő kihívást.

Tóth Ildikó, az intézmény igazgatója köszönetét fejezte ki a szülők és az önkéntesek segítő szándékáért. Örömmel tölti el őket, hogy megújulhat az óvodájuk környezete, és hétfőn már így tudják fogadni a gyerekeket és családjaikat.A kapcsolódó fotók letölthetőek a Galériából


 

 

Szöveg: Havasi Tímea

Fotó: Simon Erika


 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Február
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
 
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.