Új kígyót kapott a „kígyós iskola”

2019.08.29. 12:12
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. augusztus 29. (csütörtök)
Önkéntesek dolgoztak a Németh László Általános Iskola kertjében
 
 
 
 
 
Minden évben bevett szokás, hogy a 4. számú választókerületben önkéntesek gyűlnek össze, és különböző környezetszépítő akciók keretében közösen tesznek a rendezettebb és szebb életterek érdekében. Az augusztusi szemétszedő és a május köztéri padfestő kezdeményezés után ma Molnár Tamás, a körzet önkormányzati képviselője és fiatalok dolgoztak a Németh László Általános Iskola udvarán, hogy a szeptember 2-i becsengetésre új játszóeszközt vehessenek birtokba az alsósok.
 
A 4. számú választókerület és a város egyik legnagyobb általános iskolája volt a fiatal önkéntesek mai célpontja: a Németh László Általános Iskola megkeresésére szervezett területszépítő akciót Molnár Tamás, a körzet önkormányzati képviselője. „Mai célunk, hogy segítsünk az iskola belső udvarát rendbe tenni, illetve készségfejlesztő játékokat telepítünk. Fiatalokkal, az önkéntesség jegyében jöttünk ma, szeretnénk ezzel a kezdeményezéssel a fehérváriak figyelmét az önkéntesség fontosságára is irányítani. Minden évben több ilyen környezetszépítő akciót szervezek a körzetben. Legutóbb szemetet szedtünk, előtte pedig kültéri padokat festettünk le vállalkozó szellemű fiatalokkal.” – emelte ki a képviselő.
 
A mai kezdeményezés ötletgazdája Patonai Fábián Renáta, az intézmény egyik tanítója volt: „Az István Király Általános Iskolában és más óvodákban láttam házilag készített készségfejlesztő udvari játékokat. A kollégák gyorsan az ötlet mellé álltak, elhozták otthonról a már nem használt autógumikat. A megvalósításhoz Molnár Tamás képviselőtől és a lelkes fiatal önkéntesektől kaptunk segítséget. Biztos vagyok benne, hogy az új kígyó alakú gumi lépegető az alsósok új kedvenc játéka és egyben az udvar dísze is lesz.”
 
 
 
Az önkéntes akció alkalmával készített képek letölthetők a Galériából.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Szöveg: Torma Kinga Regina
Fotó: Bácskai Gergely
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Február
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
 
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.