A csokis volt a sláger

2019.08.30. 15:55
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. augusztus 30. (péntek)
A Palacsintás péntek összehozta az embereket Vízivárosban. Galéria
 
 
 
 
Palacsintával kedveskedtek ma a gyerekeknek és a járókelőknek Vízivárosban: a program a tanévkezdés előtt álló iskolásoknak és az óvodásoknak nemcsak finom, de vidám perceket szerzett. A Palacsintás péntekhez délután dr. Cser-Palkovics András polgármester is csatlakozott.


A Palacsintás pénteken a Budai úti LISZI-iroda csokis, kakaós, fahéjas és lekváros, tekert és hajtott finomságokkal várta nemcsak a gyerekeket, hanem minden arra sétálót. Hagyományteremtő szándékkal indították el az egész napos közösségteremtő programot a nyári vakáció végén, mondta el dr. Horváth Miklósné önkormányzati képviselő: a gyerekek közül valószínűleg sokan nem lelkesednek a hétfői iskolakezdésért. Már délelőtt is rengetegen voltak, majd a déli pihenőt követően délután is sokan megálltak egy palacsintára. A sláger pedig a csokis volt.

A programhoz délután dr. Cser-Palkovics András polgármester is csatlakozott: a sűrűn lakott városrészben fontos, hogy az emberek megismerjék egymást – így a mindennapos problémákat is könnyebb megoldani, és a közös programok által a lakók jobban odafigyelnek egymásra. „A palacsinta összehozza az embereket. Köztudott rólam, hogy nagyon szeretem, különösen a kakaós palacsintát, és itt nagyon finom, én is megkóstoltam. A kezdeményezéssel megszólítják az embereket – péntek van, a járókelők mennek a dolgukra –, hogy lépjenek ide, adjanak maguknak öt perc boldogságot egy finom palacsinta mellett, egy jó beszélgetéssel.” – fogalmazott a polgármester. 

Pisch Norbert
, az ART Kulturális Egyesület elnöke keverte a tésztát: mint mondta, a liszten, tojáson, szódán, tejen és csipet són kívül a fő összetevője a szeretet.


A Liszi-irodánál készült fotók letölthetőek a Galériából!                                        

Szöveg: Fraller Ildikó
Fotó: Simon Erika
 
 
 
 
 
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Február
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
 
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.