Több helyen zajlanak útfelújítások a városban

2019.08.30. 14:30
KÖZLEMÉNY - 2019. augusztus 30. (péntek)
 
 
 
 
Hétfőtől megkezdődik a tanév, ez nagyon sok család számára jelent változást a közlekedési útvonalakban is. Érdemes előre tervezni azzal, hol zajlik felújítás, hol kell forgalomkorlátozásra vagy –terelésre számítani.


A nyári időszakban is több útfelújítás zajlott Székesfehérváron, amelyek egy része még az őszi időszakban is tart. Ezek mindegyikét felvezették a Waze rendszerébe, így az útvonaltervezőt használók automatikusan értesülnek erről.

A tanévkezdés kapcsán sok család mindennapjaiban változik meg a megszokott útvonalak használata, számukra is érdekes lehet az alábbi áttekintés.

Ismét mindkét irányban lehet már haladni a Széna tér melletti útszakaszon, valamint a mai nappal, augusztus 29-ével feloldásra kerül a Budai út és a Zentai utca kereszteződésében a korlátozás – befejeződött az aszfaltozás. A Fiskális úton azonban folytatódnak a munkálatok, ott a jelenleg is érvényben lévő forgalomkorlátozások maradnak érvényben.

A Mészöly Géza utcában és az Ybl Miklós utcában is feloldásra került a forgalomkorlátozás. Az Ybl rendelő előtt azonban még van egy munkaakna, ami nem akadályozza a kétirányú forgalmat, de terelést jelent: az uszoda irányába a parkolósávon tudnak haladni a gépjárművek. A Szabadságharcos úton a parkolók használata van korlátozva november végéig, mivel zajlanak a középiskolai campus vízellátásának biztosításához a munkálatok.

Továbbra is le van zárva a Vásártéri úti felüljáró, erre a Csíkvári úton és a Homoksoron is több előjelző tábla hívja fel a figyelmet.

Szeptember közepétől ideiglenes körforgalmat alakítanak ki a Pozsonyi és Zsolnai út kereszteződésében, ahol a felfestésekkel, prizmasorral és közlekedési táblákkal is felhívják a figyelmet a forgalmirend-változásra.

Több gyűjtőúton nincs most forgalomkorlátozás, azonban lakóövezeti utcákban – például a Temesvári, a Homonnai és a Poprádi utcában – is folynak útfelújítások, amelyek lassíthatják a közlekedést.
 
 
 
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Február
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
 
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.