Irány Anglia!

2019.09.02. 14:21
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. szeptember 2. (hétfő) 
Újabb Erasmusos diákokat köszöntöttek a Városházán.    Galéria  
 
 
 
 
 
Újabb 24 fehérvári fiatal utazik vasárnap angliai tanulmányútra az Európai Unió által finanszírozott Erasmus+ program keretében. A Hunyadi Mátyás Szakgimnázium diákjait Mészáros Attila alpolgármester búcsúztatta a Városházán a vasárnapi indulás előtt.

A Székesfehérvári Szakképzési Centrum Hunyadi Mátyás Szakgimnáziuma hetedik alkalommal pályázott és nyert az európai oktatás, képzés, ifjúságpolitika és sport támogatására irányuló uniós Erasmus+ program keretében. A 24 hunyadis fiatal vasárnap indul háromhetes angliai tanulmányútra, 12-en Brightonban, 12-en Londonban teljesítik a szakmai gyakorlatot összesen 4 fős tanári kísérettel. Angol cégeknél fognak dolgozni, a céges kiválasztás már az utazás előtt megtörtént a nyelvtudásuk és a kompetenciáik alapján.

Gyenei Magdolna, az iskola igazgatója elmondta, az idén érettségizett, jelenleg a 13. szakképző évfolyamon tanuló fiatalok augusztusban többhetes képzésen vettek részt, ahol célzottan a munkaerőpiaci elvárásoknak megfelelően készítették fel őket. A tapasztalatok szerint a diákoknak fontos élményt jelet a tanulmányút, gyakran referencialevelet is hoznak haza magukkal, különösen akkor, ha magas szintű nyelvtudással rendelkeznek. A munkáltatók nagyon elégedettek a teljesítményükkel.

A vasárnap utazó fiatalokat a Hunyadi alsóbb évfolyamain tanuló diákok is elkísérték a városházi búcsúztatóra, hogy őket is ösztönözzék a részvételre az Erasmus+ programban. Mészáros Attila alpolgármester szavai szerint a fiatalok nagy lehetőséghez jutnak a pályázat által. Külföldön kamatoztathatják a nyelvtudásukat és megismerhetik egy másik ország környezetét, kultúráját. Az alpolgármester köszönetét fejezte ki azoknak a hunyadis pedagógusoknak, akik sikerre vitték az újabb Erasmus+ pályázatot.

 
A kapcsolódó fotók letölthetőek a Galériából. 

Szöveg: Havasi Tímea
Fotó: Molnár Artúr

 

 

 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Február
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
 
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.