Tárt kapukkal vár a „Nyitott tornatermek” program

2019.09.02. 18:18
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. szeptember 2. (hétfő)
 
 
 
 
Elindult a “Nyitott tornatermek” programsorozat, így az iskolai tornatermekben a 2019/20-as tanévben is várják a mozogni vágyókat. Székesfehérvár Önkormányzata a város számos pontján biztosít ingyenes sportolási lehetőséget minden korosztály számára hétfőtől vasárnapig. A Kossuth Lajos Általános Iskolában nyugdíjas tornával kezdődött az idény. A helyszínen Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok, valamint Magony Tamás, a program koordinátora ismertette röviden az idei helyszíneket, sportolási lehetőségeket.
 
 
 
A nyári szünet után, az új tanévben is folytatódik a „Nyitott tornatermek” program Székesfehérváron. Több ezer mozogni, sportolni vágyó fehérvári igényeit elégíti ki évek óta a Székesfehérvár Önkormányzata által ingyenesen biztosított lehetőség. Idén is testnevelő tanárok, edzők, gyógytornászok vezetik a foglalkozásokat, amik szeptember első hetétől várják az érdeklődőket.
 
A Kossuth Lajos Általános Iskola kisebb tornatermében zajló nyugdíjas torna foglalkozás előtt Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok nyitotta meg az új tanévben is folytatódó programsorozatot. „Az egyik legjobban kihasznált helyszínen vagyunk, éppen ezért indítjuk jelképesen most itt az évadot. Örömmel tapasztaljuk, hogy évről évre egyre többen élnek az Önkormányzat által nyújtott ingyenes lehetőséggel, amely az egészséget szolgálja.” A tanácsnok felhívta a figyelmet, hogy mostantól egy újabb helyszínen, a Csalai Közösségi Tér épületében is elindulnak a nyitott tornatermi foglalkozások.
 
Magony Tamás, a program koordinátora elmondta, hogy a Vasvári Pál Általános Iskola kivételével, ahol december végéig zajlik a tornaterem felújítása, az összes megszokott helyszínen indul a program, kizárólag az iskolai szünetek idején nem lesznek foglalkozások. Ebben az évben is huszonhárom intézmény - iskola és művelődési ház - vesz részt a programban, huszonnégyféle sportolási lehetőséget biztosítva. A feltételeket az Önkormányzat biztosítja a Székesfehérvári Tankerületi Központ és a Székesfehérvári Szakképzési Centrum segítségével. A programban testnevelő tanárok, edzők, gyógytornászok vezetik a foglalkozásokat. Óvodásoktól nyugdíjasokig minden korosztály részt vesz az órákon, a legnagyobb létszámban a nyugdíjas tornán és női tornán.
 
A “Nyitott tornatermek” helyszínei és a foglalkozások időpontjai, valamint a ma készült fotók letölthetőek a Galériából.
 
 
fotó: Bácskai Gergely
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Február
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
 
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.