Megújult a Deák Ferenc és a Lövölde utca közötti belső úthálózat

2019.09.04. 13:23
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. szeptember 4. (szerda)
 
 
 
A tervezett határidőre befejeződött a Deák Ferenc és a Lövölde utca közötti belső úthálózat felújítása. Lakossági jelzések alapján, önkormányzati forrásból végeztek teljes burkolatcserét az útfelületeken és a parkolókban – mondta el a szerdai műszaki átadáson Molnár Tamás önkormányzati képviselő. A lakótelepi belső szervizút is megújul jövőre. 


A tavaly elkezdett belső úthálózat-megújítás folytatódott idén nyáron a Deák Ferenc és a Lövölde utca közötti területen. Nemcsak az aszfaltréteg újult meg, hanem ahol szükséges volt, ott a szegélyek is, valamint felfestésre kerültek a szabályos megállást segítő burkolati jelek a parkolókban.

„A Lövölde és a Deák Ferenc utca által határolt terület belső úthálózat felújításának második üteme valósult meg, ami több mint 3500 m²-nyi felület teljes megújulását jelenti. Ez egy folyamatos munka, tavaly volt az első ütem, idén nyáron folytattuk a beruházást, jövőre pedig a belső szervizút is megújul, megoldást hozva a vízelvezetési problémákra is. A munkálatok önkormányzati forrásból valósultak meg: eddig több mint kétszázmillió forintot fordítottunk erre, és a harmadik szakasz is egy megközelítőleg százmillió forintos beruházást igényel majd a várostól. Aki erre jár, láthatja, hogy egy egységes felület jött létre, ami az itt közlekedők komfortérzetét is javítja.” – mondta el Molnár Tamás önkormányzati képviselő.

„A Lövölde út 1. számú épület mögötti, valamint a Deák Ferenc utca 30. és a Lövölde utca 15. szám közötti utaknak a felújítása júniusban kezdődött és határidőre befejeződött. Az út- és parkolófelületek megújítása során összesen 733 méteren cserélték ki a szegélyt is, és ahol szükséges volt, ott a vízelvezetés problémáit is kijavította a kivitelező.” – ismertette a műszaki átadás-átvételi eljárás megkezdésekor Lángi Judit, a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. útüzemeltetési egységvezetője.

Molnár Tamás kérte a lakókat, hogy jelezzék problémáikat, javaslataikat, szerintük a körzetben hol lenne még szükség burkolatfelújításra vagy egyéb munkálatokra. Az önkormányzati képviselő kiemelte, hogy lakossági kérésre elindult az Erzsébet úti lakótelep teljes belső úthálózati felújításának tervezése – ami régi jogos igény –, a kivitelezésre jövőre kerülhet sor.

A helyszínen készült fotók letölthetőek a Galériából.

Fotó: Bácskai Gergely
Szöveg: Stettler Zsuzsanna
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Február
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
 
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.