Szeptember 14-én újra megrendezik az Öreghegyi Egészségnapot

2019.09.04. 14:07
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. szeptember 4. (szerda) 
Folytatódik számos más egészségmegőrző program is.  
 
 
 
 
 
Ingyenes állapotfelméréssel, szűrővizsgálatokkal és mozgásos programokkal várják az érdeklődőket minden korosztályból a 7. Öreghegyi Egészségnapon, amely szeptember 14-én, szombaton lesz az Öreghegyi Közösségi Házban. Folytatódnak egyéb, az Egészségfejlesztési Iroda által szervezett programok is a testi-lelki egészség megőrzésére – hangzott el a rendezvényeket ismertető sajtótájékoztatón.

„Kétszer szoktunk évet indítani az intézményekben, egyrészt januárban, másrészt ősszel, a nagy nyári szabadságolások után. Az új évadban a 7. Öreghegyi Egészségnap lesz az első városrészi rendezvény. Szeretettel várjuk az idősebbeket, a felnőtteket, a gyerekeket egyaránt.” – mondta Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok, a városrész önkormányzati képviselője. Az állapotfelmérésen, az ingyenes szűréseken túl nem hagyják el a mozgással és az egészséges táplálkozással kapcsolatos programelemeket sem. Szerveznek jógabemutatót, az Öreghegyi Nyugdíjas Klub tagjai pedig ételekkel, finomságokkal készülnek.
Östör Annamária arra is felhívta a figyelmet, hogy az egészségfejlesztő programokat kultúrházakba, közösségi helyekre viszik el rendszeresen, így az egészség szerves részévé válik a kultúrának.

„Az egészségnap az egész Öreghegyi Közösségi Házat betölti, nekünk azonban már van gyakorlatunk abban, hogy mikor hova, melyik vizsgálatra irányítsuk az érdeklődőket.” – fogalmazott Haas András, az intézmény munkatársa. Azt is mondta, hogy a ház teljesen felújított hátsó udvarán meg lehet majd kóstolni a  kemencében sült ételeket, a jógát pedig nem csak nézhetik, de rögtön ki is próbálhatják a mozgásra vágyók.

Az Egészségfejlesztési Iroda folytatja a nyárra leállított programjait, és számos új kezdeményezéssel is jelentkezik. Dr. Keresztury Lászlóné szakmai vezető arról tájékoztatott, hogy minden városrészi egészségnapon ott lesznek valamilyen mozgásos programmal, emellett saját szervezésben folytatódik az alakformáló torna, a jóga, valamint a Székesfehérvári Szív Egyesülettel közösen a rehabilitációs torna. A Túrózsáki úti szabadidőközpontban továbbra is lesz szabadtéri edzés, ami nagyon sikeres. Elindul egy hat alkalmas nordic-walking képzés, de van szülésre felkészítő tanfolyam és szeptember 12-től relaxáció foglalkozás is kismamáknak.

Indul egy gyerekneveléssel, párkapcsolatokkal, korai és késői gyerekneveléssel foglalkozó előadássorozat. Ennek első programja lesz a „Korai fejlődés és szülői kompetencia” című program szeptember 25-én 17.00 órától a Hiemer-házban.

Az Egészségfejlesztési Iroda programjairól részletesen olvashatnak az iroda közösségi oldalán, valamint tájékoztató kérhető az efi@efi.szekesfehervar.hu e-mail címen.


Szöveg:
Havasi Tímea
 

 

 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Február
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
 
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.