Új szervezeti struktúrával működik a Grundfos

2019.09.05. 11:48
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. szeptember 5. (csütörtök)
Udvar Csaba a fehérvári gyár igazgatója. Galéria 
 
 
 
 
Jelentős szervezeti változás ment végbe a nyár folyamán a Grundfos Magyarország Gyártó Kft-nél: a Székesfehérvár Gyáregység igazgatói megbízását Udvar Csaba kapta meg, a Tatabánya Gyáregység igazgatója pedig Szundy Olivér lett. Az új szervezeti struktúrát a fehérvári igazgató mutatta be, a célok között a növekedést, a projektértékesítés támogatását és az erősebb vevőközpontúságot hangsúlyozva. Dr. Simon László kormánymegbízott és dr. Cser-Palkovics András polgármester a kölcsönös együttműködés fontosságáról szóltak, amely minden téren feltétele a város fejlődésének. Újabb mérföldkőhöz érkezett a Grundfos a 2025 stratégiájának megvalósításában: a Székesfehérvár Gyáregység igazgatói megbízását Udvar Csaba kapta meg, a Tatabánya Gyáregység igazgatója Szundy Olivér lett. 

Kiemelt feladata a kormányhivatalnak a gazdaság szereplőivel, a fő foglalkoztatókkal történő kapcsolattartás, fogalmazott Dr. Simon László kormánymegbízott. Azt mondta, a cégek számára kihívás és a fejlődés igényét fogalmazza meg a munkaerőpiac helyzete, majd az együttműködés fontosságát hangsúlyozta: a Grundfos élen jár a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásában, csak Székesfehérváron mintegy ötven megváltozott munkaképességű ember dolgozik a cégnél, emelte ki.

Az ország egyik legjelentősebb ipari parkjában talált otthonra a Grundfos Fehérváron – fejezte ki dr. Cser-Palkovics András polgármester, és a gazdasági szereplők együttműködésének fontosságát hangsúlyozta. A polgármester arról is beszélt, hogy a város és az állam közös adóssága a körforgalom kérdése, melynek átalakításához megszülettek már a legfontosabb kormányzati döntések, hamarosan lezárul az engedélyeztetés, így 2020-ban elkezdődhet a kivitelezés. A negyedik sztrádalejáró megvalósításán is dolgoznak, ami párhuzamos a 81-es út már eldöntött négysávosításával, tette hozzá. Kiemelte, hogy a Grundfos – amely a világ legmodernebb technológiáját alkalmazza a városban – régóta partnere Székesfehérvárnak, például a duális képzésben, a munkaerőpiac és a technológia területén, élen jár a hulladékgazdálkodás innovatív megoldásaiban és a társadalmi felelősségvállalásban. „Hogy mennyire itt van Magyarországon ez a cégcsoport, jól mutatja, hogy magyar vezetők után egy kicsit átalakított szervezeti felépítésben megint magyar vezetők jönnek. Ez már egy abszolút olyan bizalom, ami azt mutatja, hogy ezek a cégek jól érzik itt magukat, érzik a támogató környezetet, és nemcsak a jelenben, hanem a jövőben is gondolkodnak.” – fogalmazott dr. Cser-Palkovics András.

Udvar Csaba
, az új fehérvári igazgató 12 éve dolgozik a GMH-ban, GMH2 majd GMH1 gyárigazgatóként, 2018-tól pedig megbízott ellátási lánc igazgatóként végzett vezetői feladatokat. Az átláthatóbb és egyszerűbb szervezeti forma létrehozásának célját a növekedés és a projektértékesítés támogatásában, az erősebb vevőközpontúságban határozta meg a vállalatról szóló összefoglalójában. 2020-ban szeretnék javítani a termelékenységet, továbbá a termelési portfóliót a magasabb hozzáadott érték irányába fejleszteni. A tervek között szerepel, hogy a továbbiakban is aktív részese legyen a cég a városok életének, akár a sport vagy a helyi rendezvények támogatásával, az oktatási intézményekkel való aktív kapcsolattartással. A fórumon kiemelték a fenntarthatóságra fordított figyelmet, amely többek között azt is jelenti, hogy a cég termeléséből nem kerül ki hulladék hulladéklerakóra. Udvar Csaba elmondta, hogy több mint kétezer munkavállalója van a Grundfosnak Magyarországon, közülük mintegy hetven mérnököt foglalkoztatnak a kutatás-fejlesztési területen. Székesfehérváron 735 munkavállaló dolgozik.

Szundy Olivér
, a tatabányai gyár igazgatója kifejezte, hogy a sikertörténet egyik feltétele a várostól, az államtól és a helyi közösségtől kapott támogatás. Mint mondta: ugyanazt az értékrendet és vállalati kultúrát folytatják, ami Török László igazgatósága alatt jellemezte a vállalatot. 


A sajtótájékoztatón készült fotók letölthetőek a Galériából!
                                 

Szöveg: Fraller Ildikó
Fotó: Simon Erika

 

 

 

 

 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Február
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
 
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.