Bringás uzsonna

2019.09.05. 16:27
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. szeptember 5. (csütörtök)
 
 
 
 
 

Uzsonnával jutalmazta a kétkeréken közlekedőket a Magyar Kerékpárosklub Székesfehérvár és Térsége Területi Szervezete csütörtökön délután a Palotai kapu téren. A kerékpárosok szívesen megálltak, és megosztották tapasztalataikat a városi közlekedésről. Az eseményen felhívták a figyelmet a szeptember 9-én, hétfőn induló „Bringázz a munkába!” országos eseményre is.


A Magyar Kerékpárosklub akciója keretében csütörtökön országszerte reggelivel és uzsonnával várták a bicikliseket. Székesfehérváron immár második alkalommal választották a délutáni időpontot az esemény megszervezésére. A tapasztalat azt mutatta, a délutáni időszakban – „uzsonnaidőben” – szívesebben állnak meg a hazafelé tartó kerékpárosok beszélgetni. Mint azt a szervezők nevében Pásztor László elmondta, a szerény uzsonna csak ürügy arra, hogy a sokféle kerékpáros találkozzon és megvitassa, hol és mit kellene a városban javítani ahhoz, hogy biztonságosan gurulhasson minden korosztály az utakon.

Az eseményre szintén kerékpárral érkező Molnár Tamás tanácsnok a biciklisekkel beszélgetett a jelenleg is zajló infrastrukturális fejlesztésekről. A szemléletformáló akciók támogatása mellett a kerékpárutak megújultak és bővültek is az elmúlt időszakban. Elindult az „1000 kerékpártámasz Székesfehérváron” projekt, amelynek keretében szeptember végéig 483 kerékpártámaszt helyeznek ki a városban. A projekt jövő év közepén zárul majd. Fontosnak nevezte, hogy a szakmai kérdésekben negyedévente egyeztetnek a civil szervezettel, és a közös programok – így a szeptember 22-ei „Bringázz Fehérvár!” – szervezésében is egyre szorosabb az együttműködés.

A Magyar Kerékpárosklub játékra hívja a székesfehérvári biciklizőket. Az országos „Bringázz a munkába!” program keretében arra buzdítanak mindenkit, hogy alakítsanak kerékpáros csapatokat, és a Bike Citizens alkalmazás letöltésével számolják és gyűjtsék Székesfehérvárnak a megtett kilométereket. Az elmúlt évben Székesfehérvár az ország harmadik legbringásabb városa volt. Idén, ha még többen nyeregbe pattannak szeptember 9-22. között, még előrébb is léphet a dobogón városunk! Részletes információ a www.bringazzamunkaba.hu oldalon olvasható.

A helyszínen készült fotók letölthetőek a Galériából.fotó: Simon Erika

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Február
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
 
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.