Közös gondolkodás Székesfehérvár jövőjéért

2019.09.05. 20:10
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. szeptember 5. (csütörtök)
A Titkok Házában ülésezett a Székesfehérvár Jövőjéért Egyesület. Galéria
 
 
 
 
 
A Titkok Házában tartotta soron következő ülését a Székesfehérvár Jövőjéért Egyesület. A tagság egy fővel bővült, mostantól Lehrner Lóránt is segíti az egyesület Székesfehérvárért végzett munkáját. A mai eseménynek otthont adó tudományos élményközpont vezetői részletesen beszámoltak a nyitás óta eltelt négy hónap eredményeiről, valamint vázolták a jövőre vonatkozó terveiket.
 
 
Taggyűlést tartott csütörtökön a Titkok Házában a Székesfehérvár Jövőjéért Egyesület. Az ülést dr. Cser-Palkovics András elnök vezette. A napirendi pontok ismertetését követően új tag felvételére került sor. Lehrner Lórántot szakmai pályafutása és életútja is Székesfehérvárhoz köti, éppen ezért szeretne tevékenyen részt venni az egyesület munkájában - a tagság egyhangú szavazatával döntött felvételéről.
 
Ezt követően Domokos Tamás, az Echo Innovációs Műhely stratégiai igazgatója röviden ismertette a Titkok Háza Tudományos Élményközpont szerepét, feladatait, majd az élményközpont igazgatója, Borján Péter értékelte az elmúlt időszakban megvalósított projekteket. Beszámolt az idei tervekről is, amelyek szerint szeretnék tovább építeni a középiskolákkal a kapcsolatot. A különböző szintű képzési programokkal erősíteni szeretnék a természettudományos tárgyak oktatását, felkelteni a diákok érdeklődését. Az élménypedagógiai módszerek mellett üzemlátogatásokat szerveznek, valamint műhelyeket, laboratóriumokat alakítanak ki.
 
Az előadásokat követően az egyesület tagjai is megismerhették azokat a programokat, amelyeken a diákok számára igazi természettudományos csodák tárulnak fel. A bemutatók után kötetlen beszélgetés keretében osztották meg egymással a résztvevők ötleteiket, javaslataikat, amelyek Székesfehérvár jövőjét szolgálják.
 
A taggyűlésen készült fotók letölthetőek a Galériából.
 
fotó: Simon Erika
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Február
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
 
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.