A lényeg az összetartó közösség! - tartalmas programkavalkád a 10. Börgöndi Mulatságokon

2019.09.07. 12:48
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. szeptember 7. (szombat) 
Gazdag programkínálat, ízletes ételek a közösségi téren.  Galéria
 
 
 
 
 
Jubilált a Börgöndi Mulatságok rendezvény, szombaton tizedik alkalommal szervezték meg a népszerű városrészi programsorozatot. Gyerekeknek és felnőtteknek szóló, tartalmas kínálattal és ízletes sültekkel, bográcsos ételekkel várták a helyieket a Szent Antal-kápolna melletti téren. A résztvevőket dr. Cser-Palkovics András polgármester és dr. Dienesné Fluck Györgyi önkormányzati képviselő köszöntötte, kiemelve a városrész fejlődését és a közösség összetartását. 


Székesfehérváron minden városrésznek megvannak a saját szervezésű közösségi programjai. Börgöndön, a Szent Antal-kápolna melletti téren immár 10. alkalommal gyűlt össze a városrész apraja-nagyja, hogy együtt búcsúztassa a nyarat, és köszöntse a gazdag őszi időszakot. Már reggeltől gyülekeztek a helyiek a felújított, kemencét is magában foglaló közösségi téren, ahol bográcsos ételek és sültek sokaságának ínycsiklandozó illata lengte be a levegőt.

Nagyon szép hagyománya Székesfehérvárnak, hogy az őszi programokat – néha nagyon napos, néha kicsit csapadékos időben, de - itt kezdhetjük Börgöndön, igazi mulatság formájában. Azért volt érdemes felújítanunk ezt a teret, hogy itt jó hangulatú embereket, családokat, baráti társaságokat láthassunk. Jó szórakozást, sok mosolyt és jó beszélgetéseket kívánok! Valójában ez a lényeg!” – fogalmazott a délelőtti megnyitón dr. Cser-Palkovics András polgármester. Külön köszöntötte a Miskolcról érkezett jégkorong-barátokat, akiket rendszeresen vendégül látnak Fehérváron.

„A Börgöndi Mulatságokat tíz évvel ezelőtt indítottuk el egészen más körülmények között, a helyiek nagy lelkesedésével. Érdemes megnéznünk, hogy mára milyenné vált a közösségi terünk! Ide rosszabb időben is kijöhetnek a helyiek, sőt, már ott tartunk, hogy Székesfehérvárról is gyakran jelentkeznek közösségi programot tartani.” - emelte ki ünnepi köszöntőjében dr. Dienesné Fluck Györgyi önkormányzati képviselő. Köszönetét fejezte ki a helyieknek, hogy kétkezi munkájukkal segítették a közösségi tér létrehozását, és részt is vesznek a különféle programokon.

A Börgöndi Mulatságok délután a főzőverseny eredményhirdetésével, zenés-táncos színpadi programokkal, barantabemutatóval, gyerekprogramokkal folytatódtak, de láthattak az érdeklődők régi mezőgazdasági gépeket és számos oldtimer autót is. 


A kapcsolódó fotók letölthetőek a Galériából.
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Február
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
 
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.