Tatai versenyzők nyerték meg az országos versenyt Székesfehérváron

2019.09.07. 15:04
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. szeptember 7. (szombat) 
Díjazták az első három helyezettet és lett egy különdíjas is.    Galéria
 
 
 
 
 
Székesfehérváron rendezte meg negyedik országos sírásó versenyét a Magyar Temetőfenntartók és Üzemeltetők Egyesülete a Városgondnoksággal közösen. A komoly szakmai megmérettetésre 21 csapat érkezett az ország minden pontjáról. Díjazták az első három helyezettet és lett egy különdíjas csapat is, a versenyt a tataiak nyerték meg.

A tavalyi országos sírásó versenyt a székesfehérvári Városgondnokság munkatársai –  Mizda Jenő és Herczog Tamás – nyerték, így megszerezték a jogot, hogy az idei megmérettetés Fehérváron legyen. A komoly szakmai, fizikai és mentális felkészültséget igénylő versenyt a Béla úti temető hátsó részén nemrégiben megnyitott parcellában rendezték meg. Minden eddiginél több, összesen 21 kétfős csapat nevezett az ország minden pontjáról, érkeztek többek között Győrből, Nyíregyházáról, Hódmezővásárhelyről, Kecskemétről, Pécsről és Tatáról is.

A feladat két részből állt. Elsőként egy 200-szor 80 centiméteres sírhelyet kellett kialakítani 160 centiméter mélységben, ahol számított az időfaktor, a tervezett méret kialakítása és a munkabiztonság. A második feladat a sírgödör visszahantolása volt 15 perces időkorláttal, itt fontos szempont a munka esztétikuma. A csapatmunkákat a Magyar Temetőfenntartók és Üzemeltetők Egyesületének háromfős elnöksége zsűrizte.

„A sírásóknak esőben, mínusz 20 fokos hidegben és 35 fokos hőségben is el kell végezniük a munkájukat. Ez egyáltalán nem egyszerű és nagyon kemény fizikai feladat. Gratulálok minden résztvevő csapatnak és Székesfehérvárnak, hiszen a város méltó gazdája volt a versenynek.” – fogalmazott a verseny végén Kiskós Ferenc, a zsűri elnöke.

Az eredményhirdetésen különdíjat vett át a Kisvárdáról érkezett OMEGA Temetkezés Kft., a csapattagok Halász Csaba Attila és Mennydörgős Ádám voltak. A harmadik helyen a hajdúböszörményi Paraklétosz Nonprofit Kft. csapata, Kiss László és Murvai Imre, a második helyen a nyíregyházi Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Temetkezési Kft. csapata, Bogár József és Ifj. Varga Gyula végzett. Az országos versenyt a tatai Libitina Kft. csapata, Kecskeméti Rudolf és Szakály Róbert nyerte. A helyezettek 20 ezer, 30 ezer, illetve 50 ezer forintos pénzjutalomban részesültek fejenként.

A verseny zárásaként Varga József, a MTFE elnöke köszönetét fejezte ki a Székesfehérvár városának, valamint a rendezésért és a szakmai segítségnyújtásért a Városgondnokságnak. Hozzátette, hogy a versenysorozatot a jövőben is folytatják.


A kapcsolódó fotók letölthetőek a Galériából. 

–        Vége


Szöveg: Havasi Tímea

Fotó: Bácskai Gergely


 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Február
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
 
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.