A harminchét éve történt szárazréti vonattragédia áldozataira emlékeztek

2019.09.09. 14:46
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. szeptember 9. (hétfő) 
Az emlékműnél gyűltél össze a hozzátartozók.     Galéria
 
 
 
 
 
A 37 esztendeje történt szárazréti baleset áldozataira emlékeztek a Farkasvermi úti vasúti átjáró melletti emlékműnél hétfőn, a tragédia időpontjában, dél előtt öt perccel. 1982. szeptember 9-én tizenhat ember halt meg, amikor a 37-es helyijáratos autóbusz összeütközött a Komárom felől érkező vonattal. Az áldozatok között nyolc gyermek is volt.

Az emlékezők, hozzátartozók virágokkal, koszorúkkal emlékeztek a baleset helyszínén felállított emlékműnél. Az áldozatok között sokan a Vörösmarty Mihály Általános Iskolába jártak.

Kétyi József, akinek 29 éves felesége vesztette életét a balesetben, minden esztendőben megemlékezést szervez. Elmondta, hogy a hitből merít erőt ahhoz, hogy együtt tudjon élni a tragédiával. „Nagyon nehéz, súlyos keresztet rótt ránk az Atyaisten, harminchét éve hordjuk a vállunkon. A szívünkben emlékeznünk kell és ezt a keresztet tartsuk jó magasra, hogy így is felhívjuk a figyelmet arra, hogy ebben a kis országban ne történhessen többé ilyen súlyos tragédia.” - mondta Kétyi József.

Nagyon sokan laknak még ma is Feketehegy-Szárazréten azok a hozzátartozók, akik elszenvedték ezt a tragédiát. 2000-ben ezért úgy döntöttünk, hogy emléket állítunk. Nemcsak a pozitív, a negatív események gondozása, ápolása is hozzátartozik a mindennapjainkhoz, így a szárazréti vasúti szerencsétlenség áldozatairól is, minden esztendőben, abban az időpontban, amikor megtörtént az esemény, megemlékezünk.” - hangsúlyozta Szigli István, önkormányzati képviselő.

A szárazréti áldozatokon kívül megemlékeztek a mohorai, a pörbölyi és a második siófoki szerencsétlenségek áldozatairól is.

A kapcsolódó fotók letölthetőek a Galériából. 


Szöveg: Lugosi Balázs

Fotó: Molnár Artúr

 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Január
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
5
10
19
  
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.