Közösségi és szakmai programokra költik a Jótékonysági Futás és az Estély bevételét bevételét

2019.09.09. 17:01
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. szeptember 9. (hétfő) 
Köszönetet mondtak a támogatottak.       Galéria
 
 
 
 
 
 
Két családvédő szervezet közösségi és szakmai  programjainak színvonalas megvalósítását támogatják a decemberi Jótékonysági Futás és a januári Székesfehérvári Jótékonysági Estély bevételéből. A több mint 4 millió forint támogatás fele-fele arányban oszlik meg a Nagycsaládosok Országos Egyesülete Székesfehérvári Csoportja és a Székesfehérvári Család- és Gyermekjóléti Központ között. A szervezetek képviselői Miklósa Erika operaénekessel és dr. Cser-Palkovics András polgármesterrel közös sajtótájékoztatón számoltak be a pénz felhasználásáról.

Az év végi ünnepkörhöz hagyományosan két fontos karitatív esemény kapcsolódik Székesfehérváron. A IV. Jótékonysági Futást tavaly december 2-án, a VIII. Székesfehérvári Jótékonysági Estélyt idén januárban 12-én rendezték meg. A Nagycsaládosok Országos Egyesülete Székesfehérvári Csoportja és a Székesfehérvári Család- és Gyermekjóléti Központja összesen csaknem 4,4 millió  forint támogatásban részesült, amelyet fele-fele arányban kaptak meg a szervezetek szakmai programok, közösségi rendezvények színvonalas megrendezésére.

„A támogatás mindkét kedvezményezettnél jó helyen van, nem volt vita arról, hogy kik kapják az összeget. Fontos, hogy ezáltal élményt adjunk, mosolyt tudjunk csalni a családok arcára. Mindkét kedvezményezett nagyon fontos munkát végez a közösség érdekében!” – fogalmazott dr. Cser-Palkovics András polgármester. A városvezető gratulált a két szervezetnek, illetve köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik a támogatásukkal segítették a futást és az estélyt, ami szépen szimbolizálja a mecenatúrát Székesfehérváron. Hozzátette, hogy hamarosan megkezdődnek az egyeztetések az idei futásról és a jövő évi eleji estélyről.

Miklósa Erika Kossuth-díjas operaénekes a kezdetek óta kapcsolódik a jótékonysági kezdeményezésekhez. A művésznő egy komoly, ám örvendetes változásra hívta fel a figyelmet. Arról beszélt, hogy nyolc évvel ezelőtt, amikor a Székesfehérvári Jótékonysági Estélyt elindították, nagyon izgultak, szinte úgy élték meg az eseményt, mint az első gyermek érkezését, és kínosan ügyeltek minden részletre. Mostanra azonban egy nagyon jelentős apparátus készíti elő a programot.  „A szervezőmunka már olajozottan megy, és nagyon örülök annak, hogy mindig részt vehetek benne! Szépen teljesültek azok az álmaink, hogy minél több adomány gyűljön össze. A Jótékonysági Estély egy olyan program, melyet minden évben várnak a résztvevők!” Miklósa Erika arról is szólt, hogy számos ötlete van a jövőre nézve.

Sebők Jusztina, a NOE Székesfehérvári Csoportjának vezetője megköszönte a támogatást, és szerencsésnek nevezte, hogy vannak olyan vállalkozók, akik nagyobb összeggel tudnak segíteni. A NOE országos eseménysorozatához kapcsolódóan szerveztek Apák-napi rendezvényt, de volt sulira hangoló hétvégéjük Alsóörsön, ahol csatlakoztak egy kerékpáros találkozóhoz. Az előttünk álló szombaton a szentendrei Skanzenben, a NOE országos találkozóján vesznek részt.

Értelmes Edit, a NOE Székesfehérvári Csoportjának programfelelőse a városban és környékén megvalósított és tervezett programokat ismertette. Szerveztek családi jégkorongozást, bowlingozást, mozizást, napközis tábort a HEROSZ Fehérvári Állatotthonában, fürdőzést Velencén és a Tourinform Iroda jóvoltából eljutottak a Velencei Kultúrkaland című programra. A nagy népszerűségre való tekintettel a mozit és a bowlingot megismétlik, illetve szereznek még táborokat és győri kirándulást az őszi szünetben.

Tisztl Henrik, a Székesfehérvári Család- és Gyermekjóléti Központ vezetője arról számolt be, hogy a támogatásból szakmai programokat szerveznek, melyek döntően két csoportra oszthatóak. Egyrészt lesznek a szakembereiknek – szociális munkásoknak, pedagógusoknak, védőnőknek, észlelő és jelzőrendszeri tagoknak – szóló tréningek, melyek középpontjában a kiégés megelőzése és a kommunikáció áll. A résztvevők eszközöket kapnak arra, hogy hatékonyan tudjanak szembenézni a mai kor kihívásaival. Másrészt az óvodások, általános és középiskolás gyerekek szüleinek szerveznek programokat országosan ismert, elismert, neves előadók és hiteles helyi személyiségek bevonásával. Itt az online világ és a nevelés kapcsolatára helyezik a hangsúlyt.


A kapcsolódó fotók letölthetőek a Galériából.


 


Szöveg: Havasi Tímea
Fotó: Molnár Artúr
 

 
 
 
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Január
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
5
10
19
  
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.