Körforgalmak és irányhelyes kerékpárút

2019.09.09. 18:31
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. szeptember 9. (hétfő)
Bejáráson ismertették a Móri út átalakításának terveit Galéria
 
 
Irányhelyes kerékpárutakat alakítanak ki és körforgalmakra cserélik a kereszteződéseket a Móri úton - helyszíni bejáráson ismertették a felsővárosi közlekedésfejlesztési terveket. Földi Zoltán, a körzet önkormányzati képviselője dr. Cser-Palkovics András polgármester, Bozai István városgondnok és Nagy Zsolt, a Közlekedési Iroda vezetőjének társaságában nézte végig az érintett területet.
 
 
 
 
A legutóbbi felsővárosi lakossági fórumon már ismertetett fejlesztési terveket és az ott felmerült lakossági problémákat nézte meg helyszíni bejáráson dr. Cser-Palkovics András polgármester, Földi Zoltán, a körzet önkormányzati képviselője, Bozai István városgondnok és Nagy Zsolt, a Közlekedési Iroda vezetője. Mint Földi Zoltán elmondta, a legtöbb lakossági igény Székesfehérvár egyik jelentős bevezető sugárútjának, a Móri útnak a felújítására vonatkozott.
 
A terv főbb elemeit Nagy Zsolt ismertette. Hangsúlyozta, hogy a jelenleg nem kihasznált parkolás újragondolásával, zöldterület elvétele nélkül tudják megvalósítani a kétoldali kerékpársávokat. A templomtól a Gerle utcáig épülnének az irányhelyes kerékpársávok, a Gerle utcától kifelé pedig egy oldalon haladna tovább egy kétirányú közlekedésre alkalmas kerékpárút. Az útburkolat mellett a járdák is megújulnak. Körforgalmat alakítanának ki a Bíróság előtti kereszteződésnél, a Zichy ligetnél és a Szent Vendel köz - Móri út találkozásánál is. A tervek szerint a Fecskepart utca is becsatlakozna a Móri útba egy körforgalommal, ami egy plusz kijutási lehetőséget adna a felsővárosiaknak, és csökkenthetné a Gerle utca forgalmát.
 
Ez a fejlesztés párhuzamosan történne meg azzal a nagy állami útfejlesztéssel, ami a 81-es főút négysávosítását jelentené, mely észak-nyugat felől továbbhaladást biztosítana az M7-es negyedik Fehérvár melletti csomópontjáig és nem a város közlekedését terhelné ez a forgalom – mondta dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere. “A 81-es négysávosításával együtt fontos célunk, hogy csak azoknak kelljen bejönniük autóval a városba, akiknek itt van dolguk, a tranzitforgalom pedig kerülje el a Székesfehérvárt.”
 
A bejáráson készült fotók letölthetők a Galériából.
 
 
 
Fotó: Molnár Artúr
Szöveg: Fejér Tamás
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Január
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
5
10
19
  
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.