Megszépült a Nyitra ABC környéke

2019.09.10. 11:23
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. szeptember 10. (kedd)
 
 
 
 
Ismét megtisztították a Nyitra ABC környékét a Székesfehérvári Nosztalgia Klub Egyesület tagjai. Az akciót Östör Annamária, a körzet önkormányzati képviselője kezdeményezte, a szemétszedéshez és kertészeti munkákhoz szükséges eszközök biztosításában is ő segítette a nyugdíjas önkéntesek munkáját.


Évente kétszer, tavasszal és ősszel, gereblyével, seprűvel, kapával felszerelve érkeznek a Székesfehérvári Nosztalgia Klub Egyesület tagjai az öreghegyi Nyitra ABC elé, hogy megtisztítsák a területet. Az egyesület már 2005 óta tartja rendben a bolt környékét. Ma délelőtt az őszi napsütésben szép számmal jöttek el a tagok, akik bokrokat metszettek, gazt szedtek, gereblyéztek és összegyűjtötték a szemetet.

Mint Östör Annamária öreghegyi önkormányzati képviselő elmondta, több szervezet is segít, csatlakozik az öreghegyi közterületeken szervezett akciókhoz. A lakók figyelmét is szeretnék ezekkel a kezdeményezésekkel felhívni arra, hogy vigyázzanak a környezetükre. Ha pedig aktívan is segítenének, az Öreghegyi Közösségi Házban vagy Östör Annamáriánál érdeklődhetnek a következő környezetszépítő akciókról.

A helyszínen készült fotók letölthetők a Galériából.

fotó: Bácskai Gergely

 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Január
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
5
10
19
  
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.