Lakossági igények alapján közösen bővíthetik a feketehegyi postát

2019.09.10. 13:46
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. szeptember 10. (kedd) 
 
 
 
 
A feketehegyi postafejlesztés további lehetőségeiről számolt be Forgács Zoltán, a Coop Star Zrt. műszaki vezetője és Szigli István önkormányzati képviselő a Séd utcai Szamos ABC mellett, kedden. A tervek szerint a jelenleg tíz négyzetméter alapterületű postahelyiséget mintegy ötven négyzetméteresre bővítenék.


„2007-ben – amikor kétszáznegyven postát megszüntettek – sikerült olyan helyzetet teremtenünk, hogy a Szamos ABC-n belül egy kis helyiséget kaptunk és megnyitottunk egy postát. A városrész lakosságszáma hatezer fő, kinőttük a postát. Az elmúlt napokban kaptunk a Coop Star Zrt-től egy elvi nyilatkozatot, hogy szándékukban áll az áruház felújításának alkalmával valamilyen módon a posta bővítésében is közreműködni. Szeretnénk a postát közforgalmi térrel, nagyobb belső részekkel ellátni, külső megközelítéssel, amely az itteni igényeket kielégítené.” - hangsúlyozta a helyszínen Szigli István önkormányzati képviselő.

A helyszínen jártak a Székesfehérvári Városfejlesztési Kft. munkatársai is, akik szükség esetén részt vesznek a tervezés folyamatában is.

A Coop Star Zrt. nagy területtel rendelkezik, az épület melletti rész is hozzájuk tartozik, tehát parkolóbővítésre is sor kerülhet. „Természetesen a Postával és az Önkormányzattal is partnerek leszünk, amit tudunk, megteszünk annak érdekében, hogy a lehető leghamarabb elkészülhessen a fejlesztés.” - emelte ki Forgács Zoltán, a Coop Star Zrt. Jászberény műszaki vezetője.

szöveg és fotó: Lugosi Balázs
 

 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Január
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
5
10
19
  
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.