Animált Székesfehérvár

2019.09.10. 15:24
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. szeptember 10. (kedd)
Klip készült a Fehérvár dalhoz Galéria
 
 
Videóklip készült a Fehérvár dalhoz. Kremniczky Géza néhány évvel ezelőtt íródott szerzeményéhez a város felkérésére készült egy animációt és hagyományos felvételeket egyaránt alkalmazó klip. A felvételt ma mutatták be az alkotók a Városházán, és már elérhető a Youtube-on is.
 
 
Hangulatos fehérvári helyszínek, ismerős zenészek szerepelnek Kremniczky Géza Fehérvár-dalához most elkészült videóklipjében. A vegyes technikával, animációval és hagyományos felvételekkel készített filmet egy fiatal alkotó, Fazakas Bálint rendezte, vágta és animálta.
 
"Ez egy őszinte dal, nem megrendelésre született. Fehérvári vagyok, és itt dobog a szívem." - mondta el a dal születéséről a szerző, Kremniczky Géza. A 2013-ban írt Fehérvár dalt, 2014-ben rögzítették stúdióban, azóta több rendezvényen is elhangzott már. Éppen egy ilyen alkalom utáni beszélgetésen merült fel az ötlet, hogy meg kellene filmesíteni - mesélte dr. Cser-Palkovics András a mai bemutatón.
 
Reggel a Városházán tartották a klip sajtónyilvános bemutatóját, ahol az alkotók mellett jelen volt dr. Cser-Palkovics András polgármester és Brájer Éva kulturális alpolgármester is. Mostantól pedig a nagyközönség is láthatja a legújabb fehérvári dalt a Hungarikum együttes Youtube-oldalán.
 
 
Az eseményen készült fotók letölthetők a Galériából.
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Január
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
5
10
19
  
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.