Termelői kóstoltatót és pályaorientációs előadást tart az Agrárgazdasági Kamara Székesfehérváron

2019.09.13. 13:09
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. szeptember 13. (péntek)
 
 
Mézeket, borokat, sajtokat, pékárut, gyümölcs- és gombakészítményeket is kóstolhatunk a Városház téren egészen 18 óráig tartó Termelői kóstoltatón és vásáron. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Fejér megyei szervezete a kirakodás mellett pályaorientációs fórumsorozatot is indított; a Városháza Dísztermében mintegy 100 diáknak interaktív előadás keretében mutatták be az agráriumban rejlő karrierlehetőségeket.
 
 
 
Közel 100 diák vett részt a Városháza Dísztermében rendezett "Gazda leszek!" programon. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Fejér megyei szervezete által indított fórumsorozat célja, hogy a fiatal pályakezdők körében népszerűsítse az agráriumhoz köthető munka- és vállalkozási lehetőségeket. A fiatalok konkrét tanácsokat is kaptak arról, hogy hogyan tudják megalapozni jövőjüket az agrár területen. A szakközépiskolásokat az Önkormányzat képviseletében Horváth Miklós Csaba képviselő köszöntötte, majd Varga Imre István, a NAK Fejér megyei elnöke tartott interaktív tanórát.
 
A fórummal egyidőben már zajlott, és egészen 18 óráig tart is még a termelői vásár és kóstoltató a Városház téren. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara új rendezvényének célja, hogy bemutatkozási lehetőséget biztosítson a kamaratagoknak. A személyes kapcsolat révén kialakulhat egy olyan bizalmi kötelék a termelő és a vásárló között, ami hosszú távú, minőségi élelmiszerellátást tud biztosítani – emelte ki Varga Imre István.
 
Méhészek, borászok, gyümölcstermesztők, különleges gombakészítmények gyártói is megjelentek a kiállítók között, de a 25 standon nem csak termelőkkel, képzőhelyekkel is találkozhatunk. Jelen vannak a mezőgazdasági képzést nyújtó szakközépiskolák és az Óbudai Egyetem is, ahol "precíziós gazdasági szakmérnök" szakon is tanulhatnak a diákok. A Termelői kóstoltatót 17 órától Székesfehérvár kedvelt csellistái, a Duo RedWhite formáció műsora zárja.
 
A rendezvényeken készült fotók letölthetők a Galériából.
 
 
 
Fotó: Simon Erika
Szöveg: Fejér Tamás
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2023 Május
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
    
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.