Egy életmű bélyegeken

2019.09.19. 18:08
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. szeptember 19. (csütörtök)
Hada Tibor gyűjteményéből nyílt bélyegkiállítás
 
 
 
 
 
Megnyílt a Székesfehérvári Városi Bélyeggyűjtő Kör szokásos éves kiállítása. A tárlatot, amelyet ebben az évben Hada Tibor gyűjtő több évtizedes munkásságából válogattak, az érdeklődők szeptember 19-22. között a VOKE Vörösmarty Művelődési Házban nézhetik meg. A csütörtökön délután tartott ünnepélyes megnyitón a résztvevőket Molnár Tamás önkormányzati képviselő, ifjúsági és civil tanácsnok, valamint Laczi Zoltán, a Székesfehérvári Városi Bélyeggyűjtő Kör elnöke köszöntötte.
 
A hagyományos éves bélyegkiállítás ünnepi megnyitójára gyűltek össze az érdeklődők csütörtökön délután a VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Házban. A Székesfehérvári Városi Bélyeggyűjtő Kör idei tárlatával a köztiszteletben álló, rangidős bélyeggyűjtő Hada Tibor, Tibi bácsi munkássága előtt tiszteleg, ezért a tagtárs gyűjteményéből állították össze a 35 keretoldalon megjelenő, 11 témakört bemutató anyagot.
 
Az ünnepélyes megnyitón a résztvevőket Molnár Tamás önkormányzati képviselő, ifjúsági és civil tanácsnok köszöntötte: „Amikor városépítésről beszélünk, nem csak az utakról, építési ügyekről, vagy felújításokról beszélünk, hanem közösségépítésről is. Örömömre szolgál, hogy a bélyeggyűjtők kis közössége már régóta szerves része a város közösségének. Kívánom, hogy tíz-tizenöt év múlva még bőségesebb gyűjteményt tudjunk itt bemutatni.” – fogalmazott a képviselő, aki elmondta, fiatal korában bizony ő is rendszeresen vásárolt az Íródeákban bélyegcsomagokat, amelyeket a mai napig nagy becsben őriz.
 
Gyűjtőtársa, Hada Tibor munkáját Laczi Zoltán, a Székesfehérvári Városi Bélyeggyűjtő Kör elnöke méltatta. „A bélyeggyűjtés hobbi. E látszólag szabadidős tevékenység azonban egy olyan aktív ember életének tükre, aki munkájában, családi életében, közéleti tevékenységében is ugyanilyen alaposságot, lelkiismeretességet bizonyított. Ez jellemzi Hada Tibor társamat is, aki hatalmas és változatos gyűjteményt hozott létre, és gyarapít mind a mai napig. Életművéből a ma megnyíló kiállítás csak egy kis ízelítőd ad.” – mondta az elnök, aki a páratlan munkát elismerve a Bélyeggyűjtő Kör nevében egy emléklapot adott át Tibi bácsinak.
 
A 2019-es tárlaton a szervezet nem a Hada Tibor által gyűjtött valamennyi téma kifejtését tűzte ki feladatául, hanem egy tevékeny ember sokszínű életművének bemutatását. A kiállítóhely adottságait kihasználva a vasút, a cserkészet, Szent István, Székesfehérvár, a természetvédelem, a Föld napja, 1956 emléke, a festmények, a lovak, a bor és a szőlő témakörök bélyegeit vonultatják fel úgy, hogy egy-egy téma terjedelme csak következtetni enged az adott gyűjteményrész nagyságára. Ez a széleskörű ismeretanyag jellemzi is Hada Tibor egyéniségét, ugyanúgy, mint a témák feldolgozásában tapasztalható alaposság, lelkiismeretesség. A bemutató több mint egy szokásos kiállítás: ez Hada Tibor ajándéka a látogatóknak, akik talán megérzik belőle azt az örömet, amelyet a gyűjtés jelentett és jelent az ő számára.
 
A kiállítást az érdeklődők szeptember 19. és 22. között nézhetik meg, a VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Házban.
 
 
 
A megnyitón készült képek letölthetők a Galériából.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Szöveg: Torma Kinga Regina
Fotó: Varju Zoltán Mihály
 
 
 
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Szeptember
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
    
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.