Sikeres a lakossági tűzmegelőzési program

2019.09.27. 13:05
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. szeptember 27. (péntek)
 
 
 
 

Az elmúlt időszakban több városrészben, öt helyszínen szervezett látványos tűzvédelmi bemutatót a Fehérvári Tűzoltó Egyesület. A rendezvényeken bemutatták a lakástüzek gyakori kiváltó okait és a megelőzésükre alkalmas tűzvédelmi eszközöket. A résztvevők a tűzvédelmi bemutatókon megismerkedhettek a legfontosabb teendőkkel, azzal, hogy mit tehetnek, ha bekövetkezne a baj. A tűzvédelmi bemutatók eddigi tapasztalatait összegezte pénteki sajtótájékoztatóján Viza Attila közbiztonsági tanácsnok és Koppán Viktor Dávid, az egyesület elnöke.


Öt helyszínen több mint háromszázan vettek részt azokon a tűzvédelmi bemutatókon, amelyeket a nyáron szervezett a Fehérvári Tűzoltó Egyesület. A lakástüzek megelőzésére indított lakossági programon látványos tűzoltási bemutatókat tartottak, valamint füstérzékelőkről, tűzoltó takarókról, porral oltókról és egyéb a biztonságot növelő eszközökről nyújtottak oktatást.

Koppán Viktor Dávid, az egyesület elnöke arról beszélt, hogy eddig még nem volt ilyen rendezvény. A mostani lakossági programmal az volt a céljuk, hogy aktívabbá tegyék a tűzmegelőzést. „A Palotavárosban sűrűn lakott városrészben társasházaknál tartottunk interaktív tűzvédelmi oktatást, ami napi, életszerű dolgokon keresztül mutatta meg a tűzmegelőzést. Számunkra is meglepő módon nagy volt az érdeklődés, ugyanis öt alkalommal, bemutatónként 70-80 ember érkezett a tűzvédelmi bemutatókra.” A résztvevők a szakemberek kérésére kitöltöttek egy rövid, tűzbiztonsági kérdéseket tartalmazó kérdőívet. A mai sajtótájékoztatón, köszönetképpen az együttműködésért, a közel 100 kitöltő közül kisorsoltak három nevet, akik egy-egy tűzvédelmi eszközt (porral oltó, tűzoltótakaró, füstérzékelő) nyertek.

Viza Attila közbiztonsági tanácsnok köszönetet mondott a Fehérvári Tűzoltó Egyesület munkájáért. Mint mondta, felelős lakóként egy sűrűn lakott városrészben és társasházban fokozottabban kell figyelni a tűzmegelőzésre. Egy egész városra kiterjedő tűzmegelőzési program indításáról is beszélt, melyen valós körülmények között érzékelhetik a résztvevők, milyen könnyen keletkezhet tűz a lakásban, és elsajátíthatják a tűzoltási technikákat.

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Május
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
       
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.