Futballfesztivál a Túrózsáki szabadidőparkban

2019.09.28. 10:43
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. szeptember 28. (szombat)
Nyolcadik alkalommal rendezték meg az Aszalvölgyi Focikupát
 
 
 
 
Nyolcadik alkalommal rendezték meg az Aszalvölgyi Focikupát, amelyre idén is hat általános iskolás csapat nevezett. A sportos szombat délelőtt a futballimádó fiúk mellett az egész család számára remek kikapcsolódást ígért: a Túrózsáki úti szabadidőpark és sétányon voltak még egészségmegőrző és állapotfelmérő, környezetvédelmi és más sportos programok is. A Hétvezér, a Széna Téri, a Felsővárosi, a Vasvári Pál, a Zentai Úti és a Kossuth Lajos Általános Iskola kis bajnokait és családjukat Deák Lajosné önkormányzati képviselő köszöntötte, és nyitotta meg az immár hagyományos családi napot.
 
Ma nyolcadik alkalommal rendezték meg az Aszalvölgyi Focikupát, ezúttal a Túrózsáki úti szabadidőparkban. Hagyományosan hat általános iskola – a Vasvári Pál, a Kossuth Lajos, a Felsővárosi, a Széna Téri, a Hétvezér és Zentai Úti Általános Iskola – 4. osztályos focicsapatai indultak, akik a 2x10 perces mérkőzéseken mérték össze erejüket, hogy kiderüljön, melyik csapaté lesz idén az aranyérem.
 
Az iskolás csapatok délelőtt 9 órakor, Deák Lajosné önkormányzati képviselő köszöntő szavai után kezdték meg a versengést: „A Túrózsáki úton a mai nap a gyerekekről fog szólni. Nyolc éve azért hoztuk létre ezt a rendezvényt, hogy szélesebb körben, játékos formában ismertessük meg a fiatal korosztályt a mindennapi testmozgás örömeivel. Nagy örömömre szolgál, hogy évről évre ilyen szép számmal vagyunk itt. Köszönöm a szülőknek az együttműködést, a gyerekeknek a sportszerű játékot, a családoknak pedig szurkolással teli remek időtöltést kívánok a sportpálya mellett.”
 
Bár a főszerep a futballé volt, a programra kilátogatók a Fejér Megyei Szabadidősport Szövetség bemutatásában megismerkedhetnek a Nordic Walkinggal, volt street workout edzés Ruszák Renivel és K9 kutyakiképző bemutató is. A délelőtt folyamán ezenkívül környezeti tanácsadást, ökológiai lábnyomszámítást tartottak, és egy ökojátszóházat is berendeztek a szervezők. A Mentaház Egészségközpont jóvoltából egészségügyi szűrésen, általános állapotfelmérésen, valamint életmód-tanácsadáson is részt vehetett bárki. Több szervezet is kitelepült a rendezvényre, köztük a Gaja Környezetvédő Egyesület, az Arany EGYMI Honvédelmi szakköre, valamint a SZETA Szegényeket Támogató Alapítvány is.
 
 
Az eseményen készült képek letölthetők a Galériából.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Szöveg: Torma Kinga Regina
Fotó: Molnár Artúr
 
 
 
 
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Június
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
     
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.