Ingyenes egészségügyi szűrővizsgálatokra várták a vasútkörnyéken élőket szombaton

2019.09.28. 12:34
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. szeptember 28. (szombat) 
Vizsgálatok sorban állás nélkül, közel a lakóhelyhez.       Galéria  
 
 
 
 
 
 
Harmadik alkalommal várták egészségnapra a vasútkörnyéken élőket szombaton, a VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Házban. Az ingyenes szűrővizsgálatokat reggeltől kora délutánig lehetett igénybe venni, az általános állapotfelmérésen túl lehetőség nyílt testsúly- és haskörfogat-mérésre, testzsír- és testtömeg-index számításra, vérnyomás- és vércukorszint-mérésre, valamint kilégzéses vizsgálatra és boka-kar index meghatározásra is.

Az említetteken felül a résztvevőket EKG-val, kardiológiai konzultációval dietetikai és pszichológiai tanácsadással is várták.

„Fontos a megelőzés és az egészségünkre való odafigyelés, a tudatos előregondolkodás. A szombati szűrővizsgálatok valamennyi, a körzetben élő lakó számára térítésmentesen voltak elérhetők és sokan éltek is a lehetőséggel.”
- hangsúlyozta az egészségnap egyik fővédnöke, Molnár Tamás önkormányzati képviselő.

„Igyekszünk, hogy mindenkinek a lakóhelyéhez közel vigyük a szűrővizsgálatokat, így egy-egy városrész lakói időpont-kérés és utazás nélkül, helyben vehetik igénybe azokat.”
- fogalmazott Östör Annamária, Székesfehérvár egészségügyi és sporttanácsnoka.

„A szűrővizsgálatok azért is kiemelkedően fontosak, mert segítségükkel megelőzhetők a népbetegségnek számító problémák, mint például a magas vérnyomás. Tanácsos, hogy legalább évente mindenki vegyen részt egy ilyen vizsgálaton.”
– mondta Dr. Keresztury Lászlóné, az Egészségfejlesztési Iroda szakmai vezetője.

A kapcsolódó fotók letölthetőek a Galériából


 

Fotó és szöveg: Lugosi Balázs

 

 


 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Május
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
       
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.