I. FIXATLON

2019.09.27. 12:32
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019 szeptember. 27. (péntek)
A Koronás Parkban mérkőztek meg a fiatalok
 
 

Első alkalommal rendezték meg a Fehérvári Ifjúsági Xtreme Akadályfutó Versenyt, az I. FIXATLON-t. A diákoknak szóló, testmozgásra és sportolásra buzdító, változatos és extrém versenyen 7 iskola 15 csapata vett részt. A csapatversenyen megjelent három korosztályt (7-8. osztályosok, 9-10. osztályosok, 11-12. osztályosok) a hagyományteremtő verseny megnyitóján dr. Cser-Palkovics András polgármester, Mészáros Attila alpolgármester és a FIXATLON ötletgazdája, szakmai szervezője, és az Exatlon Hungary televíziós vetélkedő versenyzője, Rozs Gergely köszöntötték.
 
Pénteken reggel a Koronás Parkba várták a diákokat a szervezők, ahol izgalmas és változatos akadálypályát építettek nekik az I. FIXATLON-on, azaz a Fehérvári Ifjúsági Xtreme Akadályfutó Versenyen.
 
A hagyományteremtő ügyességi, akadályverseny megnyitóján dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte a 15 csapat tagjait: „Örülök, hogy ilyen szép számmal jöttetek el a mai első extrém versenyünkre, amelyet az általatok jól ismert Rozs Gergely ötlete alapján együtt valósítunk meg. Hagyományt teremtünk ma, tehát így ez a mai nap nem az első és egyetlen lesz. A Koronás Park is vizsgázik: ez lesz az első ilyen jellegű vetélkedő, amelyet itt rendezünk. Érezzétek jól magatokat, vigyázzatok a testi épségetekre, versenyre fel!”
 
A versenyre az általános iskolák 7-8. osztályos tanulói, illetve középiskolás diákok nevezhettek, a pénteki versenyen 7 iskolából 15 csapat érkezett. Feltétel volt, hogy a csapatokban minimum egy lánynak is kellett lennie. A kialakított akadálypályán különféle megmérettetés várta a versenyzőket: volt gömbfutás, hídon egyensúlyozás, függeszkedés, pókhálójárás, bóják és kötelek alatt kúszás is. A cél természetesen a csapatok gyorsasága volt.
 
A hasonló televíziós vetélkedőből ismert ötletgazda, Rozs Gergely felelt a verseny lebonyolításáért. A rajt előtt a szervező tájékoztatta a versenyzőket az előttük álló megmérettetésről. Elmondta, hogy a néhány átalakítás mellett a pálya a Koronás Park adottságaira épít, valamint hogy a Fixatlonon az egyéni képességek is sokat nyomnak a latba, de nem véletlenül hirdettek csapatversenyt, hiszen a résztvevőknek össze kell dolgoznia.
 
Az extrém versenyen pontszámításos értékelés lesz, amelyben számít a gyorsaság és a pontos teljesítés is. A verseny eredményhirdetését 2 órakor tartják.
 
 
 
A FIXATLON-on készült képek letölthetők a Galériából.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Szöveg: Torma Kinga Regina
Fotó: Molnár Artúr
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Június
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
     
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.