Civil liget

2019.09.28. 13:50
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. szeptember 28. (szombat)
A XII. Székesfehérvári Civil Napra várták az érdeklődőket
 
 
 
 
Huszonhét civil szervezet képviseltette magát szombaton a Zichy ligetben tartott XII. Székesfehérvári Civil Napon, amelynek célja, hogy újabb és újabb bemutatkozási és kapcsolatteremtési lehetőséget biztosítson a városban működő közösségek számára. Az új, családiasabb helyszínre 9 órától bemelegítő tornával várták az érdeklődőket. A pavilonoknál tartott színes, tematikus és interaktív programok mellett a színpadon bemutatkoztak a székesfehérvári tánccsoportok és volt osteoporosis torna is. A résztvevőket dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte, majd elkészült a Civil Tabló is, melyre minden kitelepült egyesület felkerült.
 
 
Székesfehérvár Önkormányzata elkötelezetten, számos módon támogatja a helyi civil szervezeteket. Ennek részeként immár tizenkét éve rendezik meg a Civil Napot, amelynek elsődleges célja, hogy újabb bemutatkozási, kapcsolatteremtési lehetőséget biztosítsanak a városban tevékenykedő szervezeteknek.
 
A XII. Székesfehérvári Civil Napon új helyszínre, a Zichy liget árnyas fái alá várták az érdeklődőket a kitelepülő szervezetek. A szombati programokon mindenki megtalálhatta a neki tetszőt: voltak interaktív és érzékenyítő foglalkozások, közös játékkészítés, hangszerbemutató, egészségközpontú és történelmi tematikájú előadások, környezet- és természetvédelmi programok, valamint elmaradhatatlan kisállat simogató is.
 
A hangulatos rendezvény színpadi programjai a Székesfehérvári Szív Egyesület bemelegítő tornájával kezdődtek, ezután a Pitypang Zenekar ragadott mikrofont és szórakoztatta a legkisebbeket. A Zichy liget zenepavilonjánál dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte a résztvevőket. Beszédében kiemelte, ezzel a tematikus nappal a város szeretne köszönetet mondani a közösségért tevékenykedő szervezeteknek: „Öröm látni, hogy számos generáció képviselteti magát itt a mai napon. Nem nagyon van a világnak olyan területe, amivel kapcsolatban Fehérváron civil szervezet ne tevékenykedne, ezzel is elősegítve az önkéntes segítségnyújtás lehetőségét. Biztatok mindenkit, hogy csatlakozzanak civil szervezeteinkhez, és ki-ki a saját érdeklődési körének megfelelően vállaljon munkát a közösség érdekében. Jó időtöltést és tapasztalatcserét kívánok mindenkinek a mai napra!” A polgármester beszéde után elkészült a Civil Tabló, amelyen a városvezető mellett a minden kitelepülő szervezet képviseltette magát.
 
A nap során kitelepülő huszonhét szervezet – a 1956-os Magyar Szabadságharcosok Világszövetsége, "A fény túlsó oldalán..." - Látássérültek Regionális Közhasznú Egyesülete, az Alba Regia Tanulóiért Kulturális Egyesület, az ALBA SANSZ Kulturális Alapítvány, a CIVIL CENTRUM KÖZHASZNÚ ALAPÍTVÁNY, a Fehérvári Kézművesek Egyesülete, a Fejér Megyei Népzenei Műhely Egyesület, a Fejér Megyei Osteoporosis Klub, a Fonódás Kulturális Egyesület, a Gaja Környezetvédő Egyesület, a "KRAJCZÁROS" Alapítvány a Honvédség pénzügyi, számviteli dolgozóiért, a Magyar Vöröskereszt Fejér Megyei Szervezete, a Más Fogyatékos Gyermekekért Alapítvány, a Matula Természetvédő és Hagyományőrző Egyesület, a MÉHKASAULA Kulturális Közhasznú Egyesület (MAKE), a "Motívum" Kulturális Egyesület, a Székesfehérvár Városi Természetbarát Szövetség, a Székesfehérvári Szív Egyesület, a Széna Egyesület a Családokért, a Szent Lázár Lovagok Alba Regia Alapítvány, a Tálos Edit Alapítvány, a Tercia StArt Egyesület, a TEREPJÁRÓK Diáksport és Kulturális Egyesület, az Új Lehetőség Alapítvány, a V-61 Alba Regia Galamb-és Kisállattenyésztők Egyesülete, a Videoton Szakszervezet, valamint a Vízivárosi LISZI Iroda – bemutatkozása mellett székesfehérvári tánccsoportok – a Me Against The Music Dance School, a Belladies Duó, a Csillag FITT Tánc és Mozgásstúdió, a Step ans Style Táncstúdió és a Princess TSE – léptek fel, volt osteoporosis torna, énekkari előadás, végül pedig Ferenczy-Nagy Boglárka és Kun Balázs koncertje zárja az egész napos programot.
 
 
 
Az eseményen készült képek letölthetők a Galériából.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Szöveg: Torma Kinga Regina
Fotó: Simon Erika
 
 
 
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Május
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
       
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.