Magadért sportolj!

2019.09.29. 13:35
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. szeptember 29. (vasárnap)
 
 
 
 

Tizedik állomására, Székesfehérvárra érkezett vasárnap a Magyar Szabadidősport Szövetség „Magadért sportolj!” programja, amelynek célja, hogy átmozgassák az egész országot. A Bregyó közi Regionális Atlétikai Központban a résztvevőket dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte. Czene Attila, a Magyar Szabadidősport Szövetség elnöke, Olimpiai Bajnok úszó előadását követően szakmai beszélgetéssel és sportolással folytatódott a délelőtt.


A „Magadért Sportolj!” program a Magyar Szabadidősport Szövetség 36 hónapon keresztül, 2021. február 28-ig futó projektje. Ez idő alatt 850 településen szerveznek mozgásprogramokat, amelynek célja, hogy olyan alternatívákat nyújtsanak a rendszeres egészségfejlesztő testmozgás és mozgásformák kapcsán, amelyeket be tudnak építeni a település és ez által az ott élő emberek mindennapjaiba.

Székesfehérvár élen jár a sport, a mozgás területén. Az egyre bővülő, sportolásra is alkalmas közösségi tereket a fehérváriak szívesen fogadják és használják. A következő feladat, hogy elsajátítsák a mozgás, a sport és a sporteszközök tudatos, egészséget szolgáló használatát, mondta köszöntőjében a város polgármestere. Dr. Cser-Palkovics András szólt a versenysportoktól, a város által biztosított Nyitott tornatermek programsorozatról, a diákolimpia sikereiről, hozzátéve azt, hogy az élsport, a diáksport és a tömegsport nem létezhet egymás nélkül. „Nagyon fontos, hogy minden korosztályt megszólítsunk. Az élsportoló, a munka után mozogni induló szülők, illetve például a nordic walking bottal tudatosan az egészségükért, a család egészségéért „sétáló” nagyszülők jó példát mutatnak a gyerekeknek. A cél, hogy az ő életükben is minél hamarabb szerepet kapjon a rendszeres mozgás.” A polgármester a következő időszak egyik fontos, megoldandó kérdésének nevezte azon 16-18 éves fiatalok sportolási lehetőségeit, aki az utánpótlás nevelésből kikerülve hirtelen mozgás nélkül maradnak. Nekik is lehetőséget kell biztosítani az egészséges életmódhoz nélkülözhetetlen mozgáshoz.

Székesfehérvár követendő példa, mondta a vasárnapi előadásában Czene Attila. A Magyar Szabadidősport Szövetség elnöke a projekt részleteiről szólt. Mint mondta, három fő lábra építették fel a projektet: a legnagyobb a „Garantált Sportprogramok”, a második a „Példakép Sportprogram”, míg a „Magadért Sportolj!” projekt harmadik lába a „Sportos lakossági fórum”, amelynek lényege, hogy 18 nagyobb városban, így Székesfehérváron is bemutatták a program célrendszerét, és a megvalósítás során szerzett tapasztalatokat.  Mint mondta, nem csak a kistelepülések megmozgatása és motivációja jelent kihívást a szövetség számára, hanem egy olyan jól működő, jó sport- és egészségfejlesztési programmal rendelkező nagyváros is, mint Székesfehérvár, ahol a cél a kiválóan futó helyi projekt továbbfejlesztése is.

A „Magadért Sportolj!” projektet a Magyar Szabadidősport Szövetség az EFOP 1.8.6 - 17 kódszámon futó "A kevésbé fejlett régiókban élő lakosság prevenciós célú egészségfejlesztése a szabadidősport révén" elnevezésű pályázati konstrukció keretein belül valósítja meg.

A helyszínen készült fotók letölthetőek a Galériából.


fotó: Simon Erika

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Június
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
     
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.