Béke Téri Pokróc Piknik

2019.09.29. 21:39
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. szeptember 29. (vasárnap)
Zenével, bábbal, harci bemutatókkal és ökotippekkel várták a fehérváriakat vasárnap Galéria
 
 
 
 
 

Mesezene, bábszínház, ökotippek, középkori bemutató és retró slágerek is szerepeltek a Béke Téri Pokróc Pikniken. A Szabadművelődés Háza és a HírBeleBumm csapata vasárnap délután várta a pokróccal vagy pokróc nélkül érkezőket.

 

A júliusi Széna téri után ismét Pokróc Piknikre várták a fehérváriakat. Az időjárás is kegyeibe fogadta a rendezvényt, így az őszi napsütéses kora délután színes pokrócokkal és programokkal telt meg a Béke tér. A Pitypang mesezenkar gyerekkoncertje után a Figura Bábszínház felnőtteknek is szóló tárgyjátékos előadása következett, ahol hétköznapi használati tárgyakkal adtak elő négy jól ismert Grimm-mesét. Az esemény fővédnöke Molnár Tamás, a környék önkormányzati képviselője köszöntötte a megjelenteket.

A program elkötelezett a környezetvédelem iránt. A Gaja Környezetvédő Egyesület adott környezetvédelmi tanácsadást, ökológia lábnyomszámítást végeztek, valamint napelem-bemutatót tartottak. Sokan voltak kíváncsiak Csóri Manyi varrónő ökostandjára is, ahol újrahasznosított anyagokból készíthettek saját ökotatyót a vállalkozó kedvű résztvevők, Manyi segítségével! Mindeközben a Sevella Zsuzsanna és Gonda Emma gyerekek számára megálmodott készségfejlesztő MintaKINCStár elnevezésű kézműves programja, illetve a Borostyánkő hagyományőrzőinek fejedelmi udvartartása várta a Pokróc Piknik vendégeit. A pikniket Tibiton retró slágerparádéja zárta.

Idén az utolsó Pokróc Pikniket tartja A Szabadművelődés Háza és a HírBeleBumm Szociális Szövetkezet, de a tervek szerint tavasszal más városrészekben is folytatódik a sorozat.

A pikniken készült fotók letölthetőek a Galériából.

 

                                                             

fotó: Lugosi Balázs

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Június
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
     
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.