Elkészült a Komjáti utca felújítása az Öreghegyen

2019.10.01. 15:50
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. október 1. (kedd) 
Jövőre véglegesítik a Zsolnai úti körforgalmat.    Galéria  
 
 
 
 
 
Műszaki átadást tartottak hétfőn délután az öreghegyi Komjáti utcában, ahol nemrég készült el a burkolat és a csapadékvíz-elvezetés teljes rekonstrukciója. Az eseményen egy másik közlekedési beruházás kapcsán is fontos információ hangzott el: a Pozsonyi - Zsolnai úti ideiglenes körforgalmat jövőre fogják véglegesíteni a tapasztalatok birtokában.

A különféle szakhatóságok és a kivitelező cég képviselőinek részvételével zajlott a műszaki átadás a Komjáti utcában, melynek felújítása a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. ÚT 2017-19 programjai keretében valósult meg. Átépítették a teljes pályaszerkezetet, a burkolati alapréteg helyszíni, hideg újrahasznosítással készült. Kialakították a térkőburkolatú járdát, továbbá a csapadékvíz-elvezetést is megoldották a szakemberek. A munkaterület-átadás június 5-én volt, a műszaki átadás a mai nappal kezdődött el.

Östör Annamária öreghegyi önkormányzati képviselő elmondta, az utca rendkívül rossz állapotban volt, gyakorlatilag teljesen hiányzott az aszfalt, így alaposan rászolgált a felújításra. Igaz, hogy ez egy kicsi, ám mégis fontos utca, mert része a Pozsonyi úti nagy forgalmú kereszteződésnek. A felújítással valóban egy XXI. századi utca jött létre, és javult a csomópont beláthatósága is. A képviselő köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik hozzájárultak a beruházáshoz. Az öreghegyi telektulajdoni viszonyok miatt a munka nem volt egyszerű, ám az egyeztetések után a lakókkal egyetértésben sikerült a felújítás.

Östör Annamária a három hete kialakított Pozsonyi - Zsolnai úti körforgalomról is beszélt. Mint mondta, többszáz lakó írta alá azt a kérelmet, amely a körforgalom kialakítását megelőzte. A visszajelzések alapján pedig bevált a csomópont, sokkal biztonságosabbá és egyértelműbbé tette a kereszteződésben való haladást, mindenkit nagyobb figyelemre és lassabb haladásra késztet. 

Nagy Zsolt, a Közlekedési Iroda vezetője hozzátette az ideiglenes körforgalom kapcsán: a tapasztalatokat figyelembe véve jelenleg is készülnek az engedélyezési tervek. Ezek tartalmazzák a szabványos közvilágítás kialakítását, ami lehetővé teszi majd, hogy gyalogos-átkelőhelyek létesüljenek a körforgalom minden ágánál. A jövő évi költségvetés fogja tartalmazni a végleges körforgalom kialakításának költségeit.

A kapcsolódó fotók letölthetőek a Galériából. 

Szöveg: Havasi Tímea

Fotó: Molnár Artúr 

 
 
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Június
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
     
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.