Nyolc tehetséges fiatal kapott ösztöndíjat

2019.10.01. 17:56
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. október 30. (kedd)
A Rotary Klub és az Önkormányzat együttműködése ad lehetőséget a fejlődésre. Galéria 
 
 
 
 
A Székesfehérvári Rotary Klub Tehetséggondozó Programja nyolc fiatalnak adott át ma ösztöndíjat az Önkormányzat támogatásával. A tehetségeket zenei, illetve tanulmányi fejlődésükben segíti a program: összesen kétmillió forint értékben. 


A Rotary Klub Tehetséggondozó Programjában ösztöndíjat kapott Kolompár Léna, Sütő Milán, Csorba Krisztina, Csere Zsanett, Balogh Krisztofer, Vigházi Zétény, Szalai Roland és Nagy Tibor. A klub és a város énektanulásban, nyelvvizsga megszerzésében, zenei és gimnáziumi tanulmányokban, illetve tánctanulásban segíti a nyolc tehetséget. Deresné Tanárki Mária, a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat igazgatója köszöntőjében kifejezte, hogy a csiszolatlan gyémántok kiteljesítésében nagy jelentősége van az odaítélt támogatásnak. Megköszönte a klub bizalmát, valamint a két támogató szociális érzékenységét, társadalmi felelősségvállalását.

„A Rotary a jószándékú emberek klubja szerte a világon.”  – fogalmazta meg beszédében dr. Juhász Balázs, a klub idei elnöke, majd elmesélte azt a történetet, ahogyan az Önkormányzattal együttműködve az ötlettől a megvalósulásig jutott az idei ösztöndíjak odaítélése. A Rotary alapelveiből az igazságos, tisztességes, a résztvevők érdekeit szolgáló és a célt előremozdító jellemzőket emelte ki. Egy az emberiség boldogulását segítő ügyet vittek előre a dr. Deresné Tanárki Máriával és a dr. Cser-Palkovics Andrással való találkozások: a klub jótékonysági báljának az egymillió forintos bevételét a város megduplázta, így a fiatalok között kétmillió forintot tudtak elosztani, mondta el. Hangsúlyozta: a tehetséggondozó program lényege, hogy folyamatos legyen, minden további törekvésükkel ezt próbálják elősegíteni. A nevelőszülőknél élő gyerekeknek gratulált ahhoz a plusz tenniakaráshoz és plusz munkához, amit a képességeik fejlesztésében véghez visznek a nem hagyományos családi körülmények között. 

Dr. Cser-Palkovics András
polgármester a zene világnapján örömét fejezte ki, hogy az ösztöndíjasok között zenével foglalkozó fiatalok is vannak, illetve a szép versmondáshoz gratulálva a Versünnepen való részvételre biztatott. Köszönetet mondott mind a 24 embernek, akik részt vettek a programban, és hogy a klub a Gyermekvédelmi Központot választotta a jótékony célra. A fiatalokhoz fordulva kifejezte: „Itt nem egy olyan típusú támogatásról van szó, ami egyfajta szociális támogatás. Aki ezt a támogatást megkapta, az már letett valamit az asztalra – ezért a lehetőségért megdolgoztatok! Ez egy olyan eredmény, amit ti értetek el, ti dolgoztatok érte – persze felnőttek támogatásával –, a ti érdemetek: erre valóban büszkék lehettek!” – és arra biztatta az ösztöndíjasokat, hogy a tehetségüket mutassák meg, fejlesszék, becsüljék meg a birtokukban lévő kincset, ami a boldog felnőttkor feltétele lehet.

Az ünnepségen Balogh Krisztofer énekelt a megjelenteknek, majd Csere Zsanett Bódás János versét tolmácsolta. A rendezvényen részt vett dr. Dienesné Fluck Györgyi tanácsnok, Strasszer Krisztina, a klub 2019-20-as év elnöke, valamint a klub tagjai.


Az átadó ünnepségen készült fotók letölthetőek a Galériából!

                                

Szöveg: Fraller Ildikó
Fotó: Simon Erika
 
 
 
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Június
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
     
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.