Szeretném magam megmutatni!

2019.10.01. 18:36
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. október 1. (kedd)
Megnyílt a Frim Jakab Képességfejlesztő Szakosított Otthon fiataljainak festménykiállítása
 
 
 
 

A Frim Jakab Képességfejlesztő Szakosított Otthon fiatal művészeinek alkotásaiból nyílt ma kiállítás az Árpád Fürdő Galériájában. Az intézmény gondozottjai Pocsai Julianna festő segítségével készítették el a szebbnél-szebb, színes alkotásokat. A „Szeretném magam megmutatni!” című kiállítás megnyitóján Deák Lajosné önkormányzati képviselő mellett az intézmény vezetője, Rábai Ildikó, valamint Pocsai Julianna önkéntes szakkörvezető köszöntötte a résztvevőket. A tárlat egy hónapig, a fürdő nyitvatartási idejében látogatható.
 
 
 
Nagy nap a mai a gondozottjaink számára, hiszen egy közel hároméves folyamat szebbnél-szebb művei kerülnek itt, a patinás Árpád Fürdőben kiállításra.” – mondta el Rábai Ildikó, a Frim Jakab Képességfejlesztő Szakosított Otthon vezetője a „Szeretném magam megmutatni!” című kiállítás megnyitóján. Az intézményvezető hozzátette, gondozottjaik a vászonra felfestett színekkel és formákkal sokkal könnyebben fejezik ki gondolataikat és érzéseiket, így adta magát a tárlat címe.
 
 
A színes virágokat, gyümölcsöket, tájakat, vagy éppen az olaszországi Velence káprázatos lagúnáit ábrázoló, vízfestékkel festett képek elkészítésében Pocsai Julianna segédkezett. Mint elmondta, 2017 óta önkéntes alapon tart heti két alkalommal kézműves és festő szakkört az intézmény gondozottjai számára. „Különös gonddal készültünk a mai kiállításra. 25 „diákom” 50 munkáját válogattam össze az Árpád Fürdő falaira, amelyeken a közös munka kezdetétől egészen a nemrég készült festményekig láthatóak alkotások. Ha végignézünk a képeken, jól látszik majd, hogy mekkora fejlődésen mentek át a kis művészek, hogyan változott az ecsetkezelés, a színhasználat, és tisztult le a kifejezésmódjuk.” – emelte ki a festő, aki hozzátette: az otthonban töltött minden alkalom hatalmas ajándék számára, hiszen mindig óriási szeretettel várják őt.
 
 
A tárlatot Deák Lajosné önkormányzati képviselő nyitotta meg. Az örömteli alkalmon a képviselő a hátrányos helyzetű, fogyatékkal élő emberek elfogadására és az esélyegyenlőség fontosságára hívta fel a figyelmet.
 
 
A köszöntők után az intézmény ellátottja, Kis Ákos Szabó T. Anna Van egy világ című versét szavalta el, majd Zsiga Edward, Edu, az Árpád Fürdő vezetője bűvészshowjával kápráztatta el a megnyitó közönségét.
 
 
A Frim Jakab tehetségeinek kiállítása október végéig, az Árpád Fürdő nyitvatartási idejében látogatható.
 
 
 
 
 
A megnyitó képei letölthetők a Galériából.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Szöveg: Torma Kinga Regina
Fotó: Molnár Artúr
 
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Június
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
     
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.