A Dankó Rádió országjáró műsorával köszöntötték Székesfehérvár szépkorúit

2019.10.02. 17:06
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. október 2. (szerda) 
Idősek Világnapja az Alba Regia Sportcsarnokban.     Galéria  
 
 
 
 
 
 
A Dankó Rádió országjáró zenés műsorával köszöntötte Székesfehérvár Önkormányzata a város szépkorúit az idősek világnapja alkalmából.  Szerdán délután az Alba Regia Sportcsarnokba várták a vendégeket, akiknek dr. Cser-Palkovics András polgármester mondott köszönetet a város nevében, majd a rádió sztárjainak ünnepi műsora következett örökzöld, közkedvelt slágerekkel.

Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét az idősek világnapjává. Az alkalom tiszteletére Székesfehérvár Önkormányzata minden évben zenés gálaműsorral köszönti a székesfehérvári időseket, hogy kifejezze köszönetét mindazon szellemi, közösségi javakért és épített értékekért, melyeket a fehérvári szépkorúak hoztak létre az elmúlt évtizedek során.

„Ez egy szép hagyományokkal rendelkező eseményünk! Nem ajándék, hanem egy nagyon is megszolgált program az Önök részéről, hiszen Önök építették ezt a várost. Pont egy évvel ezelőtt, 2018-ban kaptuk meg másodszor az Idősbarát Önkormányzat állami díjat. A fehérvári nyugdíjasklubokban ma is aktivitással, kérdésekkel, ötletekkel, javaslatokkal találkozunk, melyek mind azt szolgálják, hogy ez a biztonságos, békés és nyugodt város a jövőben is fejlődni tudjon. Szeretném megköszönni Önöknek nem csak azt, hogy építették, hanem hogy ma és a jövőben is velünk közösen építik ezt a várost.” - mondta köszöntőjében dr. Cser-Palkovics András polgármester.

Ebben az évben a Dankó Rádió sztárjainak országjáró műsorával szórakoztatták a vendégeket.  Örökzöld dallamok, közkedvelt, jól ismert operettslágerek és magyar nóták csendültek fel a sportcsarnokban. A műsorban fellépett Bodrogi Gyula Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, a Nemzet Színésze, Voith Ági Jászai Mari-díjas színművésznő, Benedekffy Katalin Príma-díjas énekművész, Budai Beatrix előadóművész, a Dankó Rádió kiemelt műsorvezetője és Tarnai Kiss László, a Dankó Rádió alapító művészeti vezetője, valamint a művészeket Tordai Zoltán és zenekara kísérte.

A gálaműsoron kívül még egy ajándékkal kedveskednek az Idősek Világnapja alkalmából a fehérvári nyugdíjasoknak: ma és holnap kedvezményesen áron, 1.000 forintért vehetik igénybe a Zichy ligetben felállított óriáskereket, az üzemeltető cég felajánlásaként.


A kapcsolódó fotók letölthetőek a Galériából

 

 

–    Vége

Szöveg: Havasi Tímea

Fotó: Simon Erika

 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Május
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
       
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.