Tovább szépül az egyetemi campus

2019.10.03. 12:50
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. október 3. (csütörtök)
 
 
 
 
 
Újabb lépéssel kerül közelebb lett a hangulatos egyetemi „kisváros” kialakítása a Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusán. A századelő hangulatát idéző, de felújított épületek körül parkolókat és zöld közösségi tereket alakítanak ki árnyas fákkal és stílusos utcabútorokkal. A 130 milliós önkormányzati beruházás részleteiről Mészáros Attila alpolgármester és Dr. Dienesné Fluck Györgyi önkormányzati képviselő beszéltek a munkaterület-átadáson.
 
A Budapesti Corvinus Egyetem és Székesfehérvár Önkormányzata 2016-ban kötött együttműködési megállapodást, amelynek eredményeként mára már több százan tanulnak az egyetem Székesfehérvári Campusán a város ipara számára is kiemelten fontos szakokon. A Budai út 43. szám alatt található egyetemi épület az elmúlt években megtelt hallgatókkal, ezért állami támogatással a Corvinus felújította és ezzel megmentette a mostani épülettel szemben található, több mint százéves, egykori huszárlaktanya épületét.
 
Az egyetemi campus fejlesztése tekintetében a város vállalta, hogy a két épület közötti, illetve melletti, saját tulajdonában lévő területen parkolókat épít, valamint elvégezteti a terület rendezését. „Néhány héttel azután, hogy átadtuk a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusának B épületét, újabb beruházás kezdődhet itt, a Budai úti campuson. A területrendezés egyik része, hogy 33 parkoló épül, az új épület körül pedig parkosított közösségi teret alakítunk ki. Két ütemben megvalósuló beruházásban a szilárd burkolatok nagy része még az idei évben, november 30-ig elkészül: a parkolók megépülnek és elkészülnek a parkrendezéshez szükséges szilárd burkolatok is, mintegy 550 méter kerti szegéllyel és 1250 m2 térkő burkolattal. Az ehhez szükséges forrásról korábban már döntött a közgyűlés, a beruházás mintegy 130 millió forintból valósul meg a Városgondnokság kivitelezésében. A zöldfelület kialakítása, a közvilágítás kiépítése és az utcabútorok kihelyezése tavasszal történik meg." - mondta el a projektről Mészáros Attila alpolgármester.
 
A környéken élők szemszögéből Dr. Dienesné Fluck Györgyi önkormányzati képviselő foglalta össze a beruházás jelentőségét. Elmondta, hogy az új parkolók építésével végre mentesíteni tudják a környező utcák zsúfoltságát. A képviselő örömét fejezte ki annak kapcsán is, hogy tovább szépül a környék, ugyanis az Óbudai Egyetem egy másik projekt keretében, saját forrásból a Hadiárva utcai kerítésrészt újítja fel.
 
 
 
A munkaterület-átadáson készült képek letölthetők a Galériából.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Szöveg: Torma Kinga Regina
Fotó: Molnár Artúr
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Május
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
       
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.