Elkezdődött az új vízivárosi szabadidőpark és közösségi tér kialakítása

2019.10.03. 13:00
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. október 3. (csütörtök)
A beruházás első üteme idén decemberre készül el
 
 
 
 
A kerítés elbontása után a jövő héten elkezdődik a szabadidőpark és a parkolók kialakítása a Vizivárosban. A jelenleg elhanyagolt egykori iskolaudvaron egy univerzális, színes rekortán burkolattal ellátott grund épül labdafogó hálóval és kosárpalánkkal, valamint kialakítanak egy játszóteret, melyen ügyességi játékok, vár és csúszda is lesz. A pálya másik felére 22 férőhelyes parkolót létesítenek, a meglévők mellé pedig további fákat is telepítenek majd – jelentette be dr. Horváth Miklósné önkormányzati képviselő ma, a volt Vizivárosi Általános Iskola udvarán tartott munkaterület-átadáson.
 
Az idei év utolsó nagyberuházásaként Vízivárosban sportpálya és szabadidőpark épül, valamint több mint húsz parkolót is kialakítanak a korábbi iskolai sportpálya területén.
 
Dr. Horváth Miklósné önkormányzati képviselő elmondta, a városrészben az elmúlt egy év alatt több száz új parkolót alakítottak ki eddig kihasználatlan területeken. A mostani beruházásban is egy ilyen rossz állapotú, funkcióját vesztett területet töltenek majd meg élettel: „Az egyik legfontosabb törekvésünk, hogy minél több zöldebb, élhető terület jöjjön létre, ahol az itt lakók szabadidejüket eltölthetik. Azon túl, hogy modern burkolattal ellátott sportpálya és játszótér épül majd, a jelenlegi udvar másik felében újabb 22 parkoló kap helyet. A projekt megvalósításához szerencsére nem kell fát kivágnunk, sőt újabb 10 vastag törzsű, előnevelt fát is ültetünk. Így ezekkel és a volt fűtőerőmű területén elültetett 188 darabbal közel 200 fával gyarapodott Víziváros csak ebben az évben.”
 
A beruházás ütemezéséről Bozai István városgondnok beszélt. Elmondta, hogy az idei évben a sportpálya készül el, kialakítják a parkolókat, és novemberben elültetik a fákat is a jelenlegiek mellé. A játszótérre a kombinált eszközöket és a játszóvárat, illetve a padokat jövő tavasszal telepítik a Városgondnokság szakemberei, valamint a parképítés is ekkor történik. A játszóteret a 2-3 éves kisgyerekektől egészen a 10-12 éves korúakig tudják majd használni a fiatalok.
 
A kivitelező a munkát a jövő hét folyamán kezdi meg, az átalakítás első ütemét ezév decemberében adják majd át.
 
 
 
A munkaterület-átadáson készült képek és a tér látványtervei letölthetők a Galériából.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Szöveg: Torma Kinga Regina
Fotó: Molnár Artúr
 
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Június
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
     
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.