Az együttműködés a város jövőjének záloga

2019.10.04. 11:26
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. október 4. (péntek) 
Partneri találkozó a BCE Székesfehérvári Campusán. Galéria
 
 
 
 
 
 
Kötetlen beszélgetésre várta üzleti és intézményi partnereit a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusa. A találkozó résztevőit Mészáros Attila alpolgármester köszöntötte. A székesfehérvári képzési programokról és azok eredményeiről dr. Mezőszentgyörgyi Dávid, a Campus akadémiai ügyeiért felelős rektori megbízottja szólt. 


Kötetlen találkozóra hívta partnereit a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusa. Az EFOP-3.5.1-16-2017-00001 számú, „A Budapesti Corvinus Egyetem duális és kooperatív felsőoktatási képzéseinek és szakirányú továbbképzéseinek fejlesztése” című projekt keretében rendezett találkozó résztevőit Mészáros Attila alpolgármester köszöntötte. Székesfehérvár a legsikeresebb az országban a duális képzések területén. Ez azonban csak akkor lehetséges, ha a vállalatok, intézmények, az egyetemek és a város közötti kapcsolatrendszer jól működik. A közös cél elérését szerencsére minden partner fontosnak érezte. Az egyetemek itt folyó képzései nemcsak a diplomás szakemberek, hanem Székesfehérvár jövőjét is jelentik. A város elkötelezett a helyi felsőoktatás támogatásában. Ennek egyik fontos eleme a lakosság számára is nyitott, most készülő campus park, tette hozzá az alpolgármester.

A Budapesti Corvinus Egyetem számára rendkívül fontos, hogy a minőségi oktatás mellett aktívan megjelenjen Székesfehérvár mindennapi életében, mondta dr. Mezőszentgyörgyi Dávid. A Campus akadémiai ügyeiért felelős rektori megbízottja hozzátette, a városban olyan élő campust kívánnak kialakítani, amely kulturális és közéleti központ is egyben, és ebben kiemelt partnerként számítanak a város és a térség középiskoláira, az együttműködő partnerekre, az önkormányzatra. Céljuk, hogy minél több - a gazdasági élet igényeit is kiszolgáló - gyakorlatorientált képzés legyen elérhető a diákok számára. A rektori megbízott előadásában szólt a campus infrastruktúrájáról és oktatási portfóliójáról is.

A helyszínen készült fotók letölthetőek a Galériából.


                                                      - Vége -
 

 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Június
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
     
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.