Új járdát és gyalogosátkelőket kap Feketehegy-Szárazrét

2019.10.04. 11:27
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. október 4. (péntek)
A Farkasvermi úton jövő héten kezdi a kivitelező a beruházást
Galéria 
 
 
 

A jövő hét folyamán kezdődik a két éve várt Farkasvermi úti járdaépítés. A Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központ és a Mura utca közötti építkezés részleteiről Szigli István önkormányzati képviselő tartott sajtótájékoztatót. A közel 92 millió forint összköltségű projekt a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. ÚT 2017-19. program keretében városi forrásból valósul meg. Az átadást 2020 tavaszára tervezik.
 
 
A kétéves tervezési és engedélyeztetési procedúra után, a jövő hét folyamán végre elkezdődik a régóta várt Farkasvermi úti járdaépítés. A Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központ és a Mura utca közötti szakaszon zajló munkálatok során három helyen, a Kertész utcánál, a Bodrogi utcánál, valamint a Mura utcánál létesítenek új gyalogátkelőhelyeket. Az építkezés során a vasúti átjáró és a járda – utóbbi az úttól gömbsüvegsorral lesz elválasztva – az úttal egy szintbe hozva kerül kialakításra, így azon akadálymentesen lehet a későbbiekben közlekedni.
 
A pénteken délelőtt tartott munkaterület-átadáson Szigli István önkormányzati képviselő elmondta, hogy több szempontból fontos fejlesztés ez a körzetben élők számára. „Nem egy egyszerű járdáról van szó: a Kertész utca sarkán, a Bodrogi utcánál és a Mura utca – Opole tér összekötésénél is gyalogos-átkelőhely létesül, amelyek közvilágítást is kapnak. Áthelyezünk egy buszmegállót, amelynek buszöblöt is kialakítunk, hogy a megállásnál csökkentsük a forgalom akadályozását. A 92 millió forintos beruházással célunk, hogy lépéseket tegyünk a biztonságosabb közlekedés felé.” – emelte ki a képviselő.
 
A teljesen önkormányzati forrásból megvalósuló projekt a Székesfehérvár Városgondnoksága ÚT 2017-19. programjának keretében valósul meg. Az új járdaszakaszt és a hozzá kapcsolódó beruházásokat a közbeszerzési eljárás nyerteseként az RING-BNP Kft. végzi. A kivitelezés határideje 2020. március 31.
 
Az építkezés során tapasztalt esetleges lezárások és terelések miatt a lakosság türelmét és megértését kérik.
 
 
 
 
 
 
A munkaterület-átadáson készült képek és a tér látványtervei letölthetők a Galériából.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Szöveg: Torma Kinga Regina
Fotó: Molnár Artúr
 
 
 
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Június
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
     
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.