45 éves közösség tartott ma ünnepséget

2019.10.05. 13:04
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. október 5. (szombat)
Jubileumi születésnap a SINOSZ Fejér Megyei Szervezeténél. Galéria
 
 
 
 
 
Jubileumi ünnepséget tartott a 45 éves SINOSZ Fejér Megyei Szervezete. Az összetartó, a tagokat segítő, támogató közösségnek dr. Cser-Palkovics András polgármester gratulált a születésnapi rendezvényen.
 
 
45 éves születésnapot ünnepelt a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége Fejér Megyei Szervezete. Siketek és nagyothallók együttműködésével hozták létre az egyesületet azért, hogy a különféle programok, kirándulások mellett jogi és egyéb ismeretekkel, jelnyelvi tanfolyamokkal, illetve érdekképviselet ellátásával segítsék a tagokat, akik heti szinten találkoznak egymással. Az egyéni részvétel közösségerősítő erejével, az összetartozás és összekovácsolódás jegyében telt el a majd fél évszázad. Müllek Róbert, a megyei szervezet elnöke üdvözölte a megjelenteket a siketek világnapjához kapcsolódó jeles napon, és köszönetet mondott a város támogatásáért.
 
A családias hangulatú rendezvényen dr. Cser-Palkovics András polgármester mondott köszöntőt, örömét fejezve ki, hogy a közösséggel több városi rendezvényen is találkozhat: „Nagy öröm számomra, amikor azt látom, hogy a szervezet valóban közösségként működik, és segít mindenkit, aki ennek a közösségnek a részévé válik. Városként egyetlen dolgunk van: hogy támogassuk ezt a közösséget.” A polgármester emléklappal gratulált a jubileumi születésnaphoz.
 
A rendezvényen elismerésben részesültek a hűséges tagok, akik a legrégebben csatlakoztak a szervezethez. Kitartásáért, kedvességéért, aktivitásáért, a közösségért végzett önkéntes munkáért gratuláltak Köllő Ferencnének és Szemkeő Ferencnek, akik a megalakulás óta részt vesznek a közösség életében. Emléklapot kapott még az önkéntes munkáért Vachtler László, Fehér Lászlóné, Mészáros Dóra, Mészáros Péter, Soltész Béláné, Pozsárné Marosi Erika, Pozsár Pál, Búsi Sándor, Király Franciska és Jurászik László.
 
Az ünneplők a budapesti Voila Jelnyelvi Társulat, valamint Alex, a mágus és a Dvorák és Patka Színház pantomim előadását nézhették meg.
 
 
A rendezvényen készült fotók letölthetőek a Galériából!
 
 
 
 
- Vége -
 
 
 
 
 
További információ:
 
Szöveg: Fraller Ildikó
Fotó: Simon Erika
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2021 Szeptember
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
   
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.