Juhász Illés kapta a "Pro Theatro" díjat

2019.10.05. 23:59
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. október 5. (szombat)
A Játék a kastélyban premierjével indult az ünnepi színházi évad. Galéria
 
 
 
 
 

A Vörösmarty Színházban a 2019/2020-as színházi évadot nyitó előadáson adta át dr. Cser-Palkovics András polgármester a „Pro Theatro Civitatis Albae Regalis” díjat. A Székesfehérvár Önkormányzata által alapított elismerést szakmai munkája, a tehetséggondozásban, a város közösségi életében vállalt tevékenysége elismeréseként vehette át Juhász Illés.

 
 
Molnár Ferenc Játék a kastélyban című művének premierjével kezdődött a 2019/2020-as évad a Vörösmarty Színházban. A 25 éve önálló társulattal rendelkező teátrumban ünnepi pillanatok részesei lehettek a szombat esti előadásra érkezők. Mielőtt felgördült a függöny, dr. Szikora János igazgató és dr. Cser-Palkovics András polgármester lépett színpadra. A színház direktora köszöntötte az évad első előadásának nézőit és a negyedszázados jubileum alakalmából a társulatot. Mint mondta, számukra is nagy öröm, hogy évről évre egyre több, a színházban, a színházért, a kultúráért dolgozó személy kapja a város elismerését.
 
Dr. Cser-Palkovics András köszöntőjében fontosnak nevezte azt a 25 évvel ezelőtti önkormányzati döntést, amellyel önálló társulat alakulhatott a színházban. A város közössége nevében köszönetet mondott azon döntéshozóknak, akik közéleti szereplőként, vagy szakemberként hittek Székesfehérvárban, és művészként adták saját hitelességüket, hogy ezen az úton elindulhasson a társulat. Ezt követően nyújtotta át a „Pro Theatro Civitatis Albae Regalis” díjat Juhász Illés színművésznek, aki 20 éve a társulat tagja.
 
A méltatásban elhangzott, Juhász Illést az Arany János Színház Stúdiójában és a Gór Nagy Mária Színitanodában végzett tanulmányait követően a televízióban futó Família Kft és Angyalbőrben című filmsorozatokból ismerhette, és szerette meg őt a közönség. Filmes szerepei mellett nagy vágya volt mindig is, hogy egy színházi társulat része legyen. Ez a kívánsága is teljesült, hiszen 1999-ben szerződött a Vörösmarty Színházhoz. Kollégái szerint segítőkész, hiszen nemcsak a közvetlen környezetében történt problémákra reagál, de a tágabb közösség, a társulat életét érintő ügyekben is lehet rá számítani.
 
Az elmúlt húsz év alatt igazi fehérvári lett. Sok területen megfordul és hivatása mellett szívesen vállal szerepet társadalmi, a város közösségeinek eseményein. Az idei Székesfehérvári Királyi Napok megnyitójának egyik főszereplője volt. Mentorként a kezdetek óta segíti a Fehérvári Versünnep fiatal tehetségeit, vers- és prózamondó versenyek zsűritagjaként jó tanáccsal bátorítja a jövő generációját. A református gyülekezet virágvasárnapi ünnepének rendszeres résztvevője. Munkáját a szakma 2006-ban Társulati díjjal, a közönség Aranyalma díjjal ismerte el.
 
 
Az ünnepélyes pillanatokat követően pedig felgördült a függöny, és halk zeneszóval útnak indult a közönség egy távoli olasz kastélyba, ahol egy kiváló drámaíró vezetésének és kreativitásának köszönhetően, egy vidám játék részesei lehettek az est nézői. A második vastaps ezen az estén a Játék a kastélyban szereplőinek: Sághy Tamás, Ballér Bianka, Gáspár Sándor, Andrássy Máté, Kozári Ferenc, Juhász Illés, Kricsár Kamill és rendezőjének, dr. Szikora Jánosnak szólt.
 
 
A díjátadáson készült fotó letölthető a Galériából.
 
 
 
fotó: Molnár Artúr
 

 

 

 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Június
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
     
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.