VIII. Fehérvári Egészségpiac

2019.10.08. 11:07
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. október 8. (kedd)
Minden, ami egészséges. Galéria
 
 
 
 
 
 
Új ételreceptekkel, kóstolóval, szűrővizsgálatokkal, idényzöldségekkel, gyümölcsökkel és friss őstermelői, kézműves termékekkel várják a VIII. Fehérvári Egészségpiacra érkezőket október 12-én, szombaton. A Jancsárkert piacon 8.30 órától kezdődő pódiumbeszélgetéseken többek között a csomagolásmentes vásárlásról, a bio zöldségről és tojásról, valamint a méz és a gyógygombák egészségre gyakorolt hatásáról is hallhatnak a résztvevők. A szombati eseményt Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok, dr. Keresztury Lászlóné, a Székesfehérvári Egészségfejlesztési Iroda szakmai vezetője és Schultz György, a Jancsárkert Piac és Közösség Egyesület elnöke ajánlotta a fehérváriak figyelmébe kedden sajtótájékoztatón. 


A Humán Szolgáltató Intézet, a Székesfehérvári Egészségfejlesztési Iroda munkatársai, a „Ki” Ti & Mi!” civil csapat és a Jancsárkert Piac és Közösség Egyesület tagjai új elemekkel rendezik meg az VIII. Fehérvári Egészségpiac rendezvényt. Cél, hogy minél több fehérvári részt vegyen a betegség-megelőzést célzó szűrővizsgálatokban, megismerje az egészséges életmód alappilléreit, az egészséges élelmiszereket, ételeket, italokat, a testmozgás jelentőségét és könnyen elérhető formáit, továbbá a gyakorlatban tapasztalják a családi környezetvédelem és a csomagolásmentes vásárlás előnyeit.

Az esemény fővédnöke Östör Annamária önkormányzati képviselő, egészségügyi és sporttanácsnok, aki a programot beharangozó keddi sajtótájékoztatón felhívta a figyelmet az egészségtudatos életmód fontosságára. Egy e téren végzett kutatás eredményeiről szólva elmondta, elgondolkodtató, hogy az egészségben eltöltött évek száma ma Magyarországon nagyon alacsony: a férfiaknál 59, a nőknél 60 év. Azért is fontos a mozgás, az egészséges táplálkozás, az egészségtudatosabb életmód széleskörű megismertetése, hogy ez az idő minél hosszabb legyen.

Az október 12-i VIII. Fehérvári Egészségpiacon nyolc órától ingyenes egészségügyi szűrővizsgálatokon, táplálkozási, diabetikussal történő konzultációkon lehet részt venni. Dr. Keresztury Lászlóné, a Székesfehérvári Egészségfejlesztési Iroda szakmai vezetője kiemelte, a táplálkozás, a mozgás alapfeltétele az életmódváltásnak. A szakemberek kóstolókkal, új receptekkel is segítenek abban, hogy otthon minél változatosabban elkészített, egészséges és finom ételek kerüljenek a terített asztalra.

A Jancsárkert termelői piacon az „egészséges” ételek, italok bemutatója és vására keretében ötven Fejér megyei termelő részvételére, és körülbelül 2000 látogatóra számítanak, hangsúlyozta Schultz György. A Jancsárkert Piac és Közösség Egyesület elnöke hozzátette, a szombati eseményre meghívták a Táncsics Mihály Általános Iskola egyik osztályát is, akik egy játék keretében vásárolják meg és készítik el a helyszínen egészséges alapanyagokból a tízóraijukat. Az A1 Magma Fitness - Wellness Sportközpontban személyi edző várja az érdeklődőket. Lesz meridián torna bemutató, családi környezetvédelmi workshop, valamint csomagolásmentes vásárlási bemutató. Pódium-beszélgetések zajlanak 9 és 11 óra között a testi-lelki egészségről. 

 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Augusztus
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
      
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.