„Közösségként igazi az élet”

2019.10.12. 13:40
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. október 12. (szombat)
Rendezvényt szervezett a Híd a generációk között projekt.
 
 
 
 
Ma valósult meg a Híd a generációk között című projekt egyik családi programja a Csónakázó-tó mellett.  Dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntőjében azoknak az aktív generációknak, kisközösségeknek mondott köszönetet, amelyek hozzásegítik a város nagy közösségét a fejlődéshez. 


A Szabadművelődés Háza mellett, a Csónakázó-tó partján remek időben gyülekeztek a több generációt megszólító rendezvény résztvevői.

Dr. Cser-Palkovics András
polgármester köszöntőjében arról beszélt, hogy a kisebb közösségépítő programok meghatározó elemei a város nagy közösségi kezdeményezéseinek és fejlődésének. Példaként említette a Virágos Magyarország mozgalmat, amelyben a négyezernél is több pályázatban körülbelül 20 ezer ember állt az ügy mögé – és amelynek köszönhetően Székesfehérvár a legvirágosabb város címet kapta meg 2019-ben. „Közösségként igazi az élet, közösséghez tartozóan – legyen az egy kisebb közösség vagy a város mint közös otthonunk.” – fejezte ki a polgármester, és az aktív generációk kezdeményezéseit méltányolva azt mondta, ez reményt ad újabb generációk megszólítására, bevonására. Dr. Cser-Palkovics András köszönetet mondott a program megvalósításában résztvevőknek, illetve minden olyan szervezetnek, kisközösségnek, amely csatlakozott ehhez a rendezvényhez.

A Híd a generációk között szombati programja a Fehérvár dal bemutatásával kezdődött az Akusztik Klubbal, majd az idősek világnapjához is kapcsolódó senior örömtánccal folytatódott. A rendezvényt folyamatosan zajló bemutatók, foglalkozások kísérik az egészség és a szórakoztatás jegyében: a délutáni programok játékos rovásírás oktatással indulnak, lesz előadás az elektroszmogról, meridiántorna és harcművészeti bemutató is. Az érdeklődőket sakkjátszmák várják a sakk világnapján, ezenkívül méhészeti termékeket és sajtokat is lehet kóstolni.


A rendezvényen készült fotók letöltheőek a Galériából!
                                    

Szöveg: Fraller Ildikó
Fotó: Molnár Artúr
 
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Július
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.