Drón és fa körhinta

2019.10.12. 13:33
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. október 12. (szombat)
A régi és az új találkozott a Titkok Háza családi napján 
 
Szombaton ismét mindenki előtt megnyílt a Titkok Háza. A családi napon drónnal, legórobotokkal, virtuális valósággal, varázstükörrel várták a gyerekeket és felnőtteket a Fehérvári Civil Központban, az épület előtt pedig népi játékokkal, arcfestéssel, kézműves foglalkozással készültek a szervezők.
 
 
 
Az volt a cél, hogy nyitott térré válhasson a Titkok Háza, minden gyermek, fehérvári család megismerhesse – mondta el Berdó-Kovács Erika, a családi napot szervező "Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért" munkatársa. Élményfoglalkozásokon, családi vetélkedőkön, ismeretterjesztő előadásokon vehettek részt szombaton a kilátogató családok.
 
"Ha nem készítettél fotót, nem is voltál ott." – tartja a cinikus újkori szólás. Így természetesen fotók itt is készültek szombaton, de a Titkok Háza névhez hűen, sokkal különlegesebb formában, mint azt megszoktuk. A varázstükörnek, tapitükörnek is hívott szerkezet hangutasításra készít fényképet, amit érintőképernyő segítségével díszíthetünk fel, a végeredményt pedig papír alapon vihetjük haza. A szerkezet rögtön a bejárat mellett csábította az érkezőket, de beljebb is izgalmak vártak mindenkit: virtuális valóság, bent a teremben szálló drón, legórobotok, szabadulószoba – a Titkok Háza teljes kínálatát megismerhették, kipróbálták az idelátogató családok.
 
A Fehérvári Civil Központ előtt a hagyományos játékoké volt a főszerep. Népi fajátékokkal, kézműves foglalkozásokkal, arcfestéssel várták a kisebb és nagyobb gyerekeket. A rendezvényen részt vett a szombati családi nap két védnöke, Brájer Éva és Mészáros Attila önkormányzati képviselő is.
 
A családi napon készült fotók letölthetők a Galériából.
 
 
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Május
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
       
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.