Köszönet a humán területért végzett szolgálatért

2019.10.21. 18:14
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. október 21. (hétfő)
 
 
 

Brájer Éva ma sajtótájékoztatón jelentette be, hogy elfogadta a Magyar Turisztikai Ügynökség felkérését, amely nyomán a jövőben egy országos jelentőséggel bíró földrajzi terület turisztikai célú fejlesztéséért felel majd. Az új megbízás összeférhetetlen az alpolgármesteri státusszal, az önkormányzati képviselőséggel azonban nem. Brájer Éva, megköszönve a maroshegyiek 2006 óta tartó töretlen bizalmát, ebben a ciklusban mint önkormányzati képviselő folytatja tovább a Székesfehérvárért és a városrészért folytatott munkáját.
 
 
 
Brájer Éva Székesfehérvár szülötteként a Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskolába járt, majd a Teleki Blanka Gimnáziumban érettségizett. Képviselői pályafutása 2002-ben vette kezdetét, amikor listáról szerzett mandátumot Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésébe. 2006 őszén lett Maroshegy önkormányzati képviselője, amely mellett a Kulturális és Turisztikai Bizottság elnökeként folytatta a város szolgálatát. A közgyűlés 2010. októberében dr. Cser-Palkovics András polgármester javaslatára a testület a megyeszékhely humán ügyekért felelős alpolgármesterévé választotta.
 
A két cikluson át, 9 évig tartó alpolgármesteri munkájának eredményeként gazdagodott a város önálló szimfonikus zenekarral és balett színházzal. Számos kiállítás valósult meg, valamint egyedülálló kulturális programokat honosítottak meg Székesfehérváron az alpolgármester támogatásával, aki a Tuti Menza programmal vagy a Partitúra sorozattal is letette a névjegyét az oktatás, az egészségügy és a kultúra területein is.
 
Brájer Éva hétfőn sajtótájékoztató keretében jelentette be, hogy elfogadta a Magyar Turisztikai Ügynökség felkérését, amely nyomán a jövőben egy országos jelentőséggel bíró földrajzi terület turisztikai célú fejlesztésért felel majd. Az új megbízás összeférhetetlen az alpolgármesteri státusszal, az önkormányzati képviselőséggel azonban nem: „A feladat erős hasonlóságot mutat az alpolgármesteri munkával, hiszen a turizmuson kívül az elképzelés érint művészeti területeket is, valamint hasonlóságot mutat az önkormányzati képviselői munkámmal, mert közterületi fejlesztéseket is tartalmaz. Az összeférhetetlenség csak az alpolgármesteri státusszal szemben él, így mivel Maroshegy nemcsak a lakóhelyem, hanem szívügyem is, a választáson elért felhatalmazásnak köszönhetően folytathatom az ott végzett munkát.” – mondta a képviselő, aki az elkövetkezendő ciklusra is felajánlotta a polgármesternek a szociális, kulturális, oktatási ügyekben való segítségét.
 
 
Dr. Cser-Palkovics András, mint mondta, régóta dolgozik együtt a képviselővel a város és a közösség szolgálatában, azokon az őrhelyeken és azokon a feladatokon, amiket rájuk bíztak a székesfehérváriak. „Az egyik szemem sír, a másik mosolyog. Mosolyog azért, mert a kollégám egy nagy és nemes feladatra kapott megbízást, és sír azért, mert ezzel elveszítek egy olyan embert, aki a humán területért fáradhatatlanul dolgozott, akinek a szakértelme, a hozzáállása nehezen lesz pótolható.” – fogalmazott a polgármester, aki sok sikert kívánt a képviselő új feladatához.
 
A polgármester bejelentette, hogy vasárnap 16.00 órakor jogerőssé vált a székesfehérvári önkormányzati választások végeredménye, így október 25-én, pénteken 14.00 órára hívta össze az alakuló közgyűlést, ahol a közgyűlés a polgármester javaslata alapján megválasztja majd az alpolgármestereket, a tanácsnokokat, valamint felállítják a bizottságokat is. Az alakuló közgyűlés előtt, csütörtökön dr. Cser-Palkovics András sajtótájékoztató keretében mutatja majd be az általa jelölt alpolgármestereket, valamint az új városvezetési struktúrát is.
 
Székesfehérvár polgármestere az Önkormányzat és a fehérváriak nevében is megköszönte Brájer Éva városvezetői szolgálatát, amellyel kulturális és közösségi életünket szervezte, építette!
 
 
 
 
A sajtótájékoztató képei letölthetők a Galériából.
 
 
 
 
 
 
Szöveg: Torma Kinga Regina
Fotó: Molnár Artúr
 
 
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Július
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.